Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Олександра Лобода

всі матеріали автора

Інша сторона футбольного дитинства.

Розмір тексту:   17 травня 2013 р., 16:05

«Бог не дає людині більше випробувань, ніж вона може витримати».

Якщо відштовхуватись від цього вислову, то діти, з якими я познайомилась в Одесі, достатньо перенесли на своєму такому ще короткому життєвому шляху і заслуговують бути найщасливішими.  І можливо це так і є, можливо вони щасливі, десь там в глибині душі. Щасливі, бо в них є притулок, де про них піклуються добрі люди, щасливі, бо в них є друзі, щасливі, бо  в них є душа, якою вони відчувають більше, ніж деякі з нас, щасливі, бо в них є футбол….

У дитячому фонді «Дорога додому» в Одесі перебувають діти, яких знайшли просто на вулиці. Деякі з них не мають ані батьків, ані рідних, ані дому і саме у цьому благодійному фонді вони знаходять все необхідне для нормального життя і розвитку.

Тут вони навчаються, роблять домашні завдання, граються, танцюють і навіть мають власну футбольну команду.


12-річний Антон грає у захисті. Його улюблений футболіст - Криштіану Роналду. Він хоче бути схожим на свого фаворита: мати амплуа форварда і красиво забивати. Вперше Антон почав пізнавати «ази» футболу не на футбольному полі і не на ігровому майданчику, а в хащах, неподалік одного зі спальних районів міста. Саме там, просто неба, він жив декілька років зі своїми батьками. Тут вони проводили і спекотне літо, і люту зиму. Тут вони спали та готували їжу. Одного дня батько знайшов старенький, пошарпаний м'яч і подарував Антону. Іграшка стала чи не єдиною відрадою дитини. Після того, як у 2009 році  співробітники фонду «Дорога додому» знайшли сім'ю Антона, перше, що запитала мама хлопчика: «Чи можете сина оформити до школи?».  Наразі, жінка депортована з країни, а хлопчик зарахований до фонду, ходить до школи, добре навчається і готується разом з командою благодійного закладу  до турніру з футболу «Кубок UNICEF», який проходитиме 20 травня у Києві. 

     

 Перебуваючи на тренуванні футбольної команди фонду «Дорога до дому»,  я не змогла не помітити маленького хлопчика, що тренувався окремо від команди. Його ім»я -  Ростик. І попри маленький зріст, хлопчику вже виповнилося 11 років.


-         Ростик, який в тебе розмір ніжки? – запитала я.

-         36

-         А розмір кросівок, в яких ти граєш?

-         39

    «Ми не маємо кросівок на таку маленьку ніжку» - зауважив тренер команди. Думаю, що більшість з нас вже кинули б м'яч, кросівки та пішли шукати більш комфортне захоплення. А  Ростик бігає, грає і мріє потрапити у склад команди фонду.  Поки через маленький зріст хлопчика, тренер його не ставить грати, та я вірю, що у нього все попереду, адже найталановитіший футболіст сучасності Мессі – теж не гігант!

    Ось так футбол вносить свою частку у виховання дітей, які живуть у скрутних життєвих обставинах. Він вчить їх бути сильними, витривалими, досягати своєї мети і спрямовувати свою енергію у правильному напрямку. Він не лише виховує в них футболістів, він створює  людей зі світлим майбутнім.

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телепростір
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим