Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Володимир Мула

всі матеріали автора

Олімпіада на Першому: €3 млн і середня частка 1,39%

Розмір тексту:   27 лютого 2014 р., 15:30

З 7 по 23 лютого у Сочі проходили ХХІІ зимові Олімпійські ігри. Пряму трансляцію змагань в Україні забезпечувала Національна телекомпанія.

Із державного бюджету було виділено 3 млн євро: на придбання прав на трансляцію зимових Олімпійських ігор 2014 року у Сочі (Росія), літніх Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро (Бразилія), а також на трансляцію літніх і зимових Паралімпійських ігор.

Попри такі шалені гроші, вперше за увесь час висвітлення Олімпіади на Першому національному мовник не відправив на подію такого масштабу власних коментаторів. Всі "акули мікрофону" працювали виключно із студій у Києві. Рівень такого коментаря можете уявити самі.

Я не кажу уже про підготовку та загальну обізнаність деяких із них у різноманітних видах спорту

До Олімпіади в Сочі канал спробував запустити спецпроект "Олімпійська студія. Підсумки дня". "Щодня з 21:30 до 23:00 в ефірі телеканалу подаватиметься картина олімпійського дня з найкращим відео" - анонсувала проект прес-служба.

Однак ні поведінка ведучих у кадрі, ні подача інформації від них, ні запропоноване глядачам відео явно не відповідали статусу "найкращих". Я розумію, в яких умовах все це робилося, але, на мою суб'єктивну думку, український глядач не заслуговує на таке висвітлення однієї із найбільш значущих подій планети...

Що ж до рейтингів, то тут взагалі "чудова" картина вимальовується. Загальнонаціональна недовіра до каналу та ситуація в країні разом із "сільським" висвітленням Олімпіади поставила хрест на високих показниках перегляду зимових ігор у Сочі.

Середня частка* каналу за сезон - 0,93%. У січні вона становила 0,61%, у той час як у лютому, за попередніми даними, - 1,39%.

Якщо дивитися по днях, то лише 8,9 та 10 лютого частка Першого національного перейшла "нереальну" позначку у 2% (аудиторія 18-54, міста "50+").

Причому у день відкриття Олімпіади частка становила 1,26% (НТКУ), у той час як на "Інтері", який володів субліцензією на трансляцію відкриття ігор, частка дорівнювала 14,9%.

Динаміка телеперегляду ефіру Першого національного (01/02/2014-22/02/2014):

rating-02-14(3)

Цільова аудиторія: 18-54 ("міста 50+");
Регіон: National;
Базовий канал: Total TV;
База даних: Nielsen Ukraine.

*Частка - показник, що корелюється з числом телевізорів, які у цей час увімкнені. Рекламодавці при аналізу показників телеперегляду перш за все звертають увагу на частку.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телепростір
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим