Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Володимир Мула

всі матеріали автора

Перший національний. А чи був він колись перший?

Розмір тексту:   14 березня 2010 р., 21:01

У Німеччині - Das Erste, у Росії - Первый канал, в неньці Україні - Перший національний!

Спочатку трішки історії. НТКУ почала свою телевізійну ходу на теренах нашої Батьківщини в далекому 1939 році. У 1953- му на головній артерії Києва - вулиці Хрещатик - збудували приміщення для телецентру, обладнаного виключно радянською технікою. У 1993 році було зведено новий студійний комплекс на вулиці Мельникова, 42. У 2002-му розпочалось мовлення міжнародної версії каналу - УТР.

Я веду до того, що з початку створення Перший національний, на жаль, так і не став "першою кнопкою" України. І не треба тут починати "давити на жалість", мовляв, - погане фінансування, постійний брак коштів і т.д. Треба починати створювати конкурентноспроможне телебачення. Потрібно, щоб державні чиновники, керівництво каналу обернулись до своєї роботи та телеглядачів лицем і починали працювати, жити однією ідеєю.

На даному етапі Перший конкурує лише з нішевими каналами України, і то при умові показу масштабних подій: матчей Ліги Чемпіонів, Ліги Європи, Чемпіонату Світу, Чемпіонату Європи, пісенного конкурсу Євробачення та, з великою натяжкою, - поєдинків Чемпіонату України по футболу. Про цьогорічний показ Олміпіади у Ванкувері навіть згадувати не хочеться.

Декілька днів тому преса почала активно сватати Єгора Бенкендорфа у Президенти НТКУ. Не знаю, правда це чи ні, - побачимо! Але я можу з упевненістю сказати, що зміни потрібні, адже не завжди канал працюватиме на реальну аудиторію 10-15 і 60+! Потрібно провести ребрединг, переглянути весь штат, запровадити цікаву і сучасну програмну сітку мовлення, закупити контент,  добитись регулярного фінансування та довести чиновникам необхідність розвитку державного телеканалу. А телеглядач, у свою чергу, - оцінить!

Зрозуміло, що це все не так просто і гладко. Але потрібно поринути з головою в роботу і не дозволити зникнути каналу з такою славетною історією!

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телепростір
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим