Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

У Сімферополі з'явиться канал Lale, який мовитиме трьома мовами

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула24 січня 2013 р., 18:37
У Сімферополі з'явиться канал Lale, який мовитиме трьома мовами

Сімферопольська "Телевізійна компанія "АТЛАНТ-СВ" (телеканал ATR, радіо "Мейдан") має намір запустити дитячий супутниковий канал Lale, який мовитиме українською, російською та кримськотатарською. Про це розповіла генеральний директор компанії Ельзара Іслямова.

Lale створюватиметься на основі дитячої редакції каналу ATR.

"Потреба у створенні дитячого каналу зумовлена тим, що ATR мав близько 2 годин дитячого ефіру, але ми зрозуміли, що цього нам замало. І дітей не варто обмежувати певними рамками, їм потрібен канал, щоб вони у будь-який момент могли переглянути те, що їм цікаво. Ми вже замовили бренд-бук, розробили логотип та залучили команду", - сказала Ельзара Іслямова.

За її словами, канал має мовити трьома мовами - українською, російською та кримськотатарською. При цьому передбачається наявність субтитрування. Мовник орієнтуватиметься на дітей віком від 4 до 16 років.

Lale у перекладі з кримськотатарської означає тюльпанчик.

Власний продукт каналу складатиме 9 годин. "Також ми готуємо дублювання сучасних іноземних дитячих фільмів та мультфільмів. Ми маємо думати про майбутнє і виховувати толерантних дітей у Криму", - сказала пані Іслямова. Вестимуть програми діти, деякі з них - учасники програм ATR.

Передбачається, що прибутки канал отримуватиме за рахунок реклами та спонсорства. Як зазначила Ельзара Ісламова, у створенні Lale зацікавлені як спонсори так і бізнес-еліта: "Для них - цей проект цінний у першу чергу не через отримання прибутку, а з точки зору соціальної відповідальності та патріотизму. Ми маємо думати про майбутнє і виховувати толерантних дітей у Криму".

Наразі телекомпанія подала заяву на створення дитячого каналу до Нацради. "Нам потрібно зняти попередження, які має наша компанія. І з квітня хочемо розпочати мовлення", - сказала пані Іслямова.

Як відомо, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення скасувала санкцію "попередження" компанії ТОВ "Телевізійна компанія "АТЛАНТ-СВ", однак лише - на радіомовлення. Щодо телемовлення, перевірка зафіксувала те, що компанія створила редакційну раду, провела мовлення у відповідність до законодавства про рекламу. Однак була виявлена невідповідність фактичного мовлення з нормами програмної концепції. Саме тому Нацрада скасувала попередження лише щодо радіомовлення і запропонувала телерадіокомпанії подавати заяву повторно.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телекритика
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (1)

 
  • Rüstem Abdulatif
    24 січня 2013 р.
    Відповісти
    Lale - це просто "тюльпан", "тюльпанчик" -це laleçiq.
    Вони спочатку нехай на дорослому каналі відновлять кримськотатарську мову. З 24 годин мовлення - 20 хвилин програми новин ввечері.