Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Гендиректор "Первого канала" назвав вбивцю Влада Лістьєва

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула4 квітня 2013 р., 14:36
Гендиректор "Первого канала" назвав вбивцю Влада Лістьєва

На сайті журналу "Сноб" сьогодні було опубліковане, а потім стало доступне лише для користувачів сайту і в кешах пошуковиків, інтерв'ю генерального директора "Первого канала" Костянтина Ернста журналістам Євгену Левковичу і Павлу Гришкуну, в якому він заявив, що знає особу вбивці Влада Лістьєва.

У прев'ю Левкович не уточнює, коли саме розмовляв з Костянтином Ернстом, пояснюючи, що брав інтерв'ю для іншого видання. Однак Ернст, за словами Левковича, заборонив йому тоді публікувати матеріал через "дещо фривольну інтерпретацію розмови".

"Тепер це фактично дослівна розшифровка запису, з усіма лінгвістичними неочностями, включаючи прохання Костянтина Львовича вимкнути диктофон у ті моменти, коли він хотів сказати щось зовсім "заборонене", - зазначив Левкович. Зараз текст інтерв'ю доступний тільки користувачам журналу "Сноб", для всіх інших копія документа збереглася у кеші Google.

Журналіст Євген Левкович на своїй сторінці у Facebook: "З приводу інтерв'ю Ернста. Закрили на Snob.ru поки мій акаунт через срач із "Первым каналом". Ніяких 100 євро не платіть, це вискакує тільки тому, що запис приховали для членів клубу. Якщо це не припиниться, я викладу все сюди і в ЖЖ. Немає ніякого "розводу". Диктофонний запис у мене на руках".

Ернст в інтерв'ю говорить наступне: "Я знаю, хто вбив Влада. У мене немає доказів цього. Людей, які виконували - я не знаю. Я знаю, хто зробив ... Я сильно не люблю Бориса Абрамовича Березовського, але він до смерті Влада Лістьєва НЕ має ніякого відношення. (Костянтин Ернст просить вимкнути диктофон і в момент паузи каже, що вбивство журналіста замовив Сергій Лісовський - ред.)".

"Я точно знаю, що хотів здійснити Влад. Якщо ви вважаєте, що головною його ідеєю було змінити продавця реклами - то це не так. Він хотів зробити інший канал. І я знав, який. І в цілому, мені здається, я зробив саме той, який він хотів", - говорить Ернст.

Нагадаємо, колишні колеги опального бізнесмена Бориса Березовського, серед яких депутат Андрій Луговий, який раніше займався охороною сім'ї олігарха, зв'язали ім'я олігарха з резонансними злочинами останніх десятиліть, в тому числі з убивством журналіста Влада Лістьєва і співголови партії "Ліберальна Росія" Сергія Юшенкова.

Про це чиновники поговорили з автором фільму-розслідування про Бориса Березовського Андрієм Кондрашовим. У фільмі Кондрашова "Березовський", прем'єра якого відбулася на телеканалі "Россия 1" в ніч на понеділок, про олігарха розповіли кілька його колишніх колег, серед яких депутат Андрій Луговий, який раніше займався охороною його сім'ї.

Також у фільмі прозвучали інтерв'ю з колишніми керівниками російських і українських спецслужб і начальником охорони екс-президента РФ Бориса Єльцина Олександром Коржаковим.

Автор фільму пов'язав вбивство в 1995 році відомого журналіста Владислава Лістьєва з ім'ям олігарха. За його словами, створення громадського російського телебачення було ідеєю Березовського, який "вже тоді розумів значення інформаційних воєн". А люди, які підбиралися в керівництво ОРТ, повинні були відповідати головному критерію - особиста відданість олігарху.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим