Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Нацрада звертатиметься до МВС задля припинення трансляції заборонених російських каналів

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула20 серпня 2014 р., 18:03
Нацрада звертатиметься до МВС задля припинення трансляції заборонених російських каналів

Нацональна рада з питань телебачення та радіомовлення застерігає власників і керівників готелів, розважальних закладів, баз відпочинку щодо того, якщо не будуть вимкнені заборонені російські канали, відповідних заходів реагування вживатиме Міністерство внутрішніх справ.

Регуляторний орган наголошує, що відповідно до чинного законодавства розповсюдження пакету програм у цих закладах може відбуватися у такий спосіб:

- на підставі угоди з провайдером програмної послуги, який має ліцензію на провадження діяльності на відповідній території;
- шляхом отримання власної ліцензії провайдера програмної послуги;
- шляхом укладання угоди із правовласником програм на публічний показ.

У іншому разі розповсюдження пакету програм є безліцензійною діяльністю або діяльністю з порушенням авторського законодавства керівництвом громадських закладів, що потребує перевірки і відповідного реагування правоохоронних органів.

Посилання на систему колективного прийому при ретрансляції заборонених російських телеканалів законодавчо не виправдано. Термін "система колективного прийому" визначено статтею 1 Закону України "Про телебачення і радіомовлення". Така система прийому спрямована винятково на задоволення потреб споживача і не передбачає подальшого розповсюдження й отримання абонентної плати. Тому не може трактуватися як система колективного прийому при забезпеченні перегляду програм у громадських закладах.

Нагадаємо, на сьогодні відповідно до рішень Національної ради й ухвал Окружного адміністративного суду міста Києва в ефірних і кабельних мережах заборонено мовлення таких російських каналів: "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "НТВ-Мир", "Россия-24", "TVCI", "Россия-1", НТВ, ТНТ, "Петербург-5", "Звезда", "Рен-ТВ" і "РБК-ТВ", а також "Life News" та "Russia Today" як неадаптовані.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телепростір
Теги: Нацрада МВС 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим