Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

ICTV відмовився від показу низки російських фільмів

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула12 вересня 2014 р., 12:53
ICTV відмовився від показу низки російських фільмів

ICTV повідомив Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, що відмовився від показу низки російських фільмів і серіалів, права на які придбав ще до подій Євромайдану. Про це на брифінгу 11 вересня повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, посилаючись на лист директора-президента ICTV Олександра Богуцького.

Зокрема, ICTV відмовився від фільмів і серіалів "Краповый берет", "Меч", "Мы из будущего", "Пираньи", "Честь имею" тощо.

Напередодні голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявив, що Нацрада намагатиметься переконати уряд виділити фінансування і створити пільгові умови для виробництва вітчизняних патріотичних телесеріалів.

Нагадаємо, 28 квітня біля офісу каналу ICTV у Києві пройшов пікет за припинення показу російських серіалів, що вихваляють російських військових і спецпризначенців. На переговори з активістами вийшов керівник департаменту спеціальних проектів ICTV Олександр Семирядченко. Переговори пройшли мирно. Того ж дня протестувальники також пікетували телеканал "Інтер". Ще один пікет біля каналу ICTV пройшов 21 серпня.

2 травня група "1+1 медіа" звернулась до Комітету з питань свободи слова та інформації, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та Генпрокурора України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах. Згодом група заявила, що з 12 травня з показу в ефірі телеканалу "2+2" будуть зняті 15 серіалів на згадану тематику. Водночас в ефірі каналу залишаться інші серіали російського виробництва, в тому числі мелодрами, детективи, комедії, тощо. Також "1+1 медіа" розробила критерії для зняття російської продукції з ефіру.

Генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко згодом повідомив, що ініціативу медіагрупи "1+1 медіа" щодо відмови від російських серіалів, які вихваляють військових, спецпризначенців та поліцію РФ, поки що публічно не підтримали провідні українські телеканали, але вилучення подібного продукту з українського ефіру почалося.

2 вересня голова Держкіно Пилип Іллєнко заявив, що російські фільми, які несуть в собі чіткі загрози національним інтересам України, мають бути заборонені до демонстрації в Україні. Через два дні у Державному агентстві України з питань кіно опублікували критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телепростір
Теги: телеканал ICTV 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим