Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

На Донбасі поранений журналіст RT Грем Філіпс

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула24 листопада 2014 р., 16:41
На Донбасі поранений журналіст RT Грем Філіпс

Поранений на Донбасі тележурналіст, британський підданий Грем Філіпс нині у стабільному стані в хірургічному відділенні військового шпиталю №1 у Донецьку.

Про це повідомив у понеділок журналістам виконувач обов'язків завідувача відділенням шпиталю Олексій Роговий, передає "Інтерфакс-Україна".

"У Грема Філіпса сліпе осколкове поранення м'яких тканин поперекового відділу. Його оцінюють як легке", - розповів Роговий.

За словами лікаря, наразі осколок перебуває всередині, його діставатимуть.

Сам Філіпс, якому зробили уколи знеболювального, в хорошому настрої.

Він розповів журналістам, як його поранило: "Це сталося сьогодні близько 12:00 неподалік від населеного пункту Піски. Міна вибухнула за кілька метрів від мене".

Плани госпіталізації лікарі поки що не озвучували, але можливо, вона знадобиться.

Нині Філіпс працює на Донбасі як позаштатний журналіст телеканалу "Звезда". Він також співпрацює з телеканалом Russia Today.

Варто зазначити, що це не перший інцидент із Філіпсом на території України.

Так, 20 травня його затримали українські бійці на блокпосту в Маріуполі. Як заявили тоді в СБУ України, журналіста "було затримано під час проведення несанкціонованої зйомки режимних об'єктів". 22 травня британця передали консулові Великої Британії. Після звільнення Філіпс залишився працювати в Україні.

23 липня "ДНР"івці заявили, що Філіпс зник поблизу донецького аеропорту, де він вів зйомки нічного бою.

25 липня Служба безпеки України повідомила, що затримала підданого Великої Британії, російського журналіста Грехема Вільяма Філіпса, 1979 року народження, опитала його й зачитала журналістові рішення СБУ про примусове видворення за межі України із забороною в'їзду на її територію терміном на три роки.

Як відомо, телеканал Міноборони РФ "Звезда" славиться продукуванням фейків щодо новин з України.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: УП
Теги: Russia Today 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим