Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

"Інтер" змінив члена наглядової ради, який представляв російський "Первый канал"

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула22 квітня 2015 р., 08:55
"Інтер" змінив члена наглядової ради, який представляв російський "Первый канал"

17 квітня акціонери ПрАТ "Телеканал "Інтер"" на зборах вирішили змінити одного члена наглядової ради, а також переобрати його главу та інших членів.

Як повідомив телеканал у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, були припинені повноваження члена наглядової ради Дмитра Орлова, представника акціонера ВАТ "Первый канал" (Росія), який раніше володів 29% українського телеканалу.

Замість нього призначений представник нового акціонера компанії VACEA VENTURES LIMITED (так само власник 29% -ї частки). Хто саме, наразі не повідомляється.

На зборах акціонерів також було переобрано главу наглядової ради Бориса Краснянського, а також її членів Ганну Безлюдну, Роберта Майкла Тобіаса Шетлер-Джонса та Мирославу Караєву.

Як повідомлялося, 3 лютого 2015 пакет акцій ПрАТ "Телеканал" Інтер "в розмірі 29%, що належав ВАТ" Перший канал "(Москва, РФ), був перегістрірован на кіпрську Vacea Ventures Limited. Перед цим Group DF Д.Фірташа повідомила про те , що GDF Media Limited і підконтрольна їй Inter Media Group Limited сконцентрували 100% "Інтер", викупивши 29% у "Першого каналу" і 10% у ТОВ "Пегас телебачення" (Україна), після чого 100% акцій телеканалу "Інтер" повністю контролюються і управляються компаніями, власниками яких є Д.Фірташ (мажоритарний пакет) і С.Льовочкін (міноритарний пакет).

Нагадаємо, 3 лютого телеканал "Інтер" повідомив, що компанії GDF Media Limited і Inter Media Group Limited Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна викупили 29% акцій ПрАТ "Телеканал "Інтер"", які належали російському ВАТ "Первый канал", за $100 млн, довівши свою частку у власності "Інтера" до 100%.

4 лютого із системи розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦБФР) стало відомо, що пакет акцій ПрАТ "Телеканал "Інтер"" в розмірі 29%, що належав російському ВАТ "Первый канал", був перереєстрований на кіпрську компанію Vacea Ventures Limited.

30 березня група депутатів від "Народного фронту" попросили Генеральну прокуратуру України допитати власників групи Іnter Media Group Limited Сергія Льовочкіна, Дмитра Фірташа, а також колишнього власника медіагрупи Валерія Хорошковського з приводу придбання медіагрупи. Сергій Льовочкін розцінив це як тиск "Народного фронту" на опозицію, а телеканал "Інтер" назвав спробою політичного тиску на канал.

14 квітня стало відомо, що Генпрокуратура розслідує викуп частки "Інтера" у "Первого канала" як фінансування терроризму. Крім того у прокуратурі в іншому кримінальному провадженні розслідують можливу підробку підпису нині покійного Ігоря Плужнікова при відчуженні телеканалу "Інтер".

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: ТК
Теги: телеканал Інтер 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим