Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Засідання по справі Шустера перенесли на 13 червня

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула2 червня 2016 р., 10:57
Засідання по справі Шустера перенесли на 13 червня

1 червня Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув позов ТОВ "Савік Шустер студія" до Київського міського центру зайнятості щодо визнання протиправним та скасування рішення центру про анулювання дозволу на працевлаштування Савіка Шустера на посаді директора "Савік Шустер студії".

Суд вирішив звернутися до прокуратури та інших слідчих органів, щоб з'ясувати статус Савіка Шустера (свідка чи підозрюваного) в кримінальній справі щодо ухилення від сплати податків та чи вручено йому повідомлення про підозру. Адвокати Савіка Шустера стверджують, що станом на 1 червня підозру їхньому клієнту не вручали.

Засідання суду в цій справі перенесено на 13 червня.

Сам Савік Шустер сказав, що очікував, що сьогодні буде прийнято судове рішення про незаконність скасування йому дозволу на роботу в Україні, але суд мав право прийняти будь-яке рішення. На запитання, чи вважає він політичним переслідуванням те, що відбувається, Савік Шустер сказав: "Неважливо, що я з цього приводу думаю. Я свою думки та емоції залишу при собі".

Нагадаємо, 25 квітня увечері "Детектор медіа" з посиланням на своє джерело в правоохоронних органах повідомив, що Київський міський центр зайнятості анулював Савіку Шустеру дозвіл на роботу в Україні.

26 квітня директор юридичного департаменту телеканалу 3s.tv Тетяна Кармазіна підтвердила цю інформацію. За її словами, ще 31 березня 2016 року Київський міський центр зайнятості видав Савіку Шустеру дозвіл на працевлаштування в Україні, але тепер скасував його. Вона уточнила, що Савік Шустер у тому числі є фізичною особою – підприємцем (ФОП), тож, на її думку, може працювати як ФОП, але матиме обмеження (180 днів) щодо строку перебування в Україні.

Під час відвідування Савіком Шустером Київського міського центру зайнятості 26 квітня стало відомо, що дозвіл на роботу в Україні Савіку Шустеру анульовано через нібито недостовірну, на думку чиновників, довідку про відсутність судимості. Із зачитаних документів стало відомо, що Савіку Шустеру анульовано дозвіл на роботу в Україні на посаді генерального директора ТОВ "Савік Шустер студія" – телевізійного продакшну, який виробляє суспільно-політичне шоу "Шустер live", що виходить на телеканалі Савіка Шустера 3s.tv. А також, що судимістю чиновники вважають відкрите проти Савіка Шустера Державною фіскальною службою кримінальне провадження на суму 13 млн грн.

Директор юридичного департаменту телеканалу Савіка Шустера 3s.tv Тетяна Кармазіна зазначила, що Савік Шустер не є фігурантом кримінальних проваджень (провадження відкрито за фактом, а не проти особи) і центр зайнятості не мав підстав анульовувати його дозвіл на роботу в Україні.

Сам Савік Шустер заявив журналістам, що планує й далі працювати в Україні попри анулювання дозволу на працевлаштування. Вже після перемовин з Київським міським центром зайнятості та Мінсоцполітики, ведучий оголосивголодування до вирішення справи.

Тим часом Державна фіскальна служба України роз'яснила суть своїх претензій до Савіка Шустера та заявила, що планує провести податкову перевірку телеведучого. ДФС звинувачує пана Шустера в не поданні декларації про отриманий у 2008 році кредит у розмірі 1,34 млн євро, в ухиленні від сплати податку з доходів фізичних осіб на суму понад 2,1 млн грн. А посадовців ТОВ "Савік Шустер студія", генеральним директором якої є Савік Шустер, ДФС звинувачує в заниженні податку на додану вартість на загальну суму 1,99 млн грн за рахунок заниження вартості телепрограми "Шустер live" у 2012-2014 роках.

28 квітня адвокати Савіка Шустера подали позов до Окружного адміністративного суду міста Києва, яким оскаржили наказ Київського цетру зайнятості про анулювання дозволу на роботу Савіку Шустеру.

Також 28 квітня стало відомо, що Державна служба зайнятості призупинила дію рішення Київського міського центру зайнятості щодо анулювання дозволу на роботу Савіка Шустера в Україні до з'ясування обставин.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: detector.media
Теги: Савік Шустер 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим