Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Звільнений з ТВі Шеремет не рекомендує Арбузову купувати канал

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула28 квітня 2013 р., 11:32
Звільнений з ТВі Шеремет не рекомендує Арбузову купувати канал

Журналіст із Білорусі, екс-ведучий шоу "Проти ночі" на каналі ТВі Павло Шеремет звернувся із відкритим листом до першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.

У ньому тележурналіст з посиланням на власні джерела "з-поміж рейдерів" відзначає, що захоплення ТВі здійснюється "під замовлення Сергія Арбузова".

"Вони нам пояснили, що ви хочете купити телеканал ТВі, щоб використовувати її в своїй війні з главою адміністрації президента Сергієм Льовочкіним. Що каналу повернуть частоти нібито під тиском Європи і канал буде зберігати видимість опозиційності за рахунок регулярних журналістських розслідувань діяльності Льовочкіна і Фірташа", - розповів Павло Шеремет.

У своєму листі він пояснює пану Арбузову тонкощі медіабізнесу і телебачення: "Недостатньо лише захопити канал, слід ще його розвивати. Щорічний бюджет ТВі - 7 млн ​​доларів. Вам доведеться витрачати вдвічі більше як загарбникові - провести демонстративну модернізацію, підняти зарплату в два рази, будь-яке ваше відхилення від обіцянок породжуватиме скандал...".

Прогноз Павла Шеремета щодо перспектив участі пана Арбузова у майбутньому ТВі несприятливий: "У результаті ви вб'єте свою репутацію остаточно, а щасливим так і не станете".

Тим часом екс-генеральний директор ТВі, народний депутат Микола Княжицький звернувся до глави ФСБ Росії Олександра Бортнікова з проханням "відізвати за місцем проходження творчої служби видатного російського і білоруського журналіста Павла Григоровича Шеремета". Текст відкритого листа він опублікував у блозі на "Українській правді".

Нагадаємо, питання щодо майбутнього телеканалу ТВі лишається відкритим. 23 квітня на сайті ТВі з'явилося повідомлення про те, що генеральним директором призначено Артема Шевченка, а новим інвестором став американський бізнесмен українського походження Олександр Альтман. Багаторічний інвестор ТВі Костянтин Кагаловський і гендиректор Наталія Катеринчук заявили про рейдерське захоплення каналу, при цьому пан Кагаловський пообіцявповернути собі актив.

Як повідомлялось, 23 квітня журналісти та редактори ТВі оголосили про страйк до вирішення конфлікту між власниками. 24 квітня журналісти телеканалу ТВі створили осередок Незалежної медіапрофспілки і висунули свої вимоги. Головою осередку обрано Мустафу Найєма.

В результаті стрійку журналістів ТВі четверий день канал не виходить в ефір у звичному режимі. Новий директор каналу Артем Шевченко закликав колектив продовжити роботу в ефірі. Щойно призначений керівник інформаційної служби телеканалу ТВі Єгор Чечеринда вважає, що на каналі відбувається корпоративна війна, і журналісти не мають брати у ній участь. Тому він теж наполягає на тому, аби журналісти ТВі поновили роботу.

Страйк журналістів ТВі підтримали НМПУ, МФЖ і ЄФЖ, рух "Стоп цензурі!" розцінює події на ТВі як цензуру та спробу тиску на інформаційну політику каналу.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (8)

 
  • 333
    28 квітня 2013 р.
    Відповісти
    Коментар видалений адмінінстрацією сайту
  • Гость
    28 квітня 2013 р.
    Відповісти
    Блюватина сам канал и его журналисты, от таких носителей чести и достоинства хочется поскорей помыть руки и умыться.Нашелся еще один канал самых честных новостей, после 5- го.
    • гість
      28 квітня 2013 р.
      Відповісти
      канал не подобається, а який подобається?
  • Олег
    28 квітня 2013 р.
    Відповісти
    Ничего не понимаю, что у них там происходит. Так Княжицкий за оппозиция или за власть?
    • VJYZ
      28 квітня 2013 р.
      Відповісти
      Княжицкий это западенский прохвост.
      • ZYJV
        28 квітня 2013 р.
        Відповісти
        А ви московська шавка.
        • Перт
          28 квітня 2013 р.
          Відповісти
          А вы подпиндосовская подстилка.
  • 111
    28 квітня 2013 р.
    Відповісти
    Коментар видалений адмінінстрацією сайту