Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

EBU підтримуватиме НТКУ на шляху до створення суспільного мовлення

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула11 квітня 2014 р., 18:45
EBU підтримуватиме НТКУ на шляху до створення суспільного мовлення

Європейська мовна спілка підтримує Національну телекомпанію України на шляху створення суспільного мовлення.

Про це стало відомо у ході візиту до Києва генерального директора Європейської мовної спілки Інгрід Делтенре та керівника зі зв'язків з членами ЄМС Девіда Льюіса, який відбувся 7 та 8 квітня. 

Як сповістили "ТелеПростору" у прес-службі мовника, Інгрід Делтенре та Девід Льюіс в рамках візиту до Києва зустрілися з керівництвом Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України, головами представництв Ради Європи та Європейського Союзу в Україні та з віце-прем'єр-міністром України Олександром Сичем.

Під час зустрічей вирішувалися два важливих нагальних питання – створення в Україні суспільного мовлення та питання членства НТКУ в ЄМС, заборгованість і пошук шляхів подолання кризи та фінансової стабілізації. Керівництво Національної телекомпанії України отримало всебічне розуміння та підтримку з боку ЄМС, представництв Ради Європи, Європейського Союзу та Кабінету Міністрів України щодо важливості у проведенні невідкладних заходів для створення суспільного мовлення в Україні відповідно до європейських стандартів і цінностей та з урахуванням європейського позитивного досвіду в цій сфері.

Європейські партнери висловили готовність підтримати Україну та НТКУ й надати всебічну експертну та консультативну допомогу у законодавчій сфері стосовно створення суспільного мовлення в Україні. Також НТКУ буде надано організаційну, консультативну й технічну допомогу в залученні європейського досвіду та спільному пошуку можливостей залучення міжнародних інвестицій.

Питання членства НТКУ в ЄМС, заборгованість телекомпанії перед Європейською мовною спілкою та пошук шляхів фінансової стабілізації під час переговорів також було вирішено. Вдалося знайти довіру та розуміння з боку генерального директора Європейської мовної спілки – Інгрід Делтенре звернеться до Виконавчої Ради ЄМС з проханням підтримати НТКУ як важливого та стратегічного партнера і члена ЄМС з метою врегулювання фінансової ситуації та уникнення зростання заборгованості.

"Співпраця та членство в ЄМС – це пріоритетний напрям міжнародного співробітництва НТКУ. Сьогодні в Європі є понад 50 суспільних мовників, і ЄМС пропонує співпрацю з будь-яким із них у сфері передачі досвіду. Ми домовилися про технічну, експертну, консультативну підтримку, що допоможе нам створити суспільне мовлення в Україні", – сказав генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телепростір
Теги: Компанія Ebu НТКУ 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим