Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Нетверезі та безвідповідальні! Прикордонники пояснили, чому не пускають російських журналістів

Розмір тексту:   Розділ: Інші новини Опублікував: Володимир Мула15 квітня 2014 р., 19:41
Нетверезі та безвідповідальні! Прикордонники пояснили, чому не пускають російських журналістів

У Державній прикордонній службі пояснили, чому у російських журналістів виникають проблеми з перетином українського кордону.

"Скарги російських мас-медіа, що їхні представники не можуть вільно потрапити в Україну не в повній мірі відповідають дійсності. Причина непропуску полягає, перш за все в тому, що вони безвідповідально ставляться до порядку перетину українського кордону", - сказано в повідомленні відомства.

У Держприкордонслужбі зазначили, що одні журналісти надавали завідомо неправдиві відомості про мету та місце своєї поїздки, інші - навмисно намагалися ввести в оману інспекторський склад.

"Були й такі, що за власним бажанням відмовлялися перетинати кордон. Відносно 1 громадянина РФ діяло доручення правоохоронних органів щодо заборони в'їзду на територію України", - зазначили у відомстві.

Згідно з інформацією, деякі представники російських ЗМІ, які встановленим порядком потрапляли на територію України, перебуваючи в прикордонні, порушували прикордонний режим та закони України.

Для прикладу у Держприкордонслужбі повідомили, що 13 березня росіянина, який незаконно перетнув державний кордон та виявився журналістом російського видання "Аргументы и факты", затримали на ділянці відділу "Новоазовськ" на Донеччині.

У закордонному паспорті 51-річного чоловіка не було відміток про перетинання державного кордону, а також не було імміграційної картки.

Інші 2 громадян Російської Федерації, які 19 березня прибули в аеропорт Донецька, не змогли надати чіткої відповіді про мету поїздки до України.

Згодом порушники зізналися, що вони представники телеканалу "Росія-1" та їдуть у Донецьк для висвітлення політичних подій в Україні. "Також громадяни зізнались, що отримали вказівки від свого керівництва не надавати правдиву інформацію про мету поїздки під час перетину кордону", - зазначили у відомстві.

А от журналісти телеканалу "НТВ", яких виявили на ділянці відділу "Амвросіївка" Донецького загону, здійснювали відеозапис облаштування держрубежу та криками намагалися привернути до себе увагу місцевих жителів.

"Помітивши прикордонників, вони закрилися в автівці і лише після роз'яснення українського законодавства надали для перевірки свої документи. Один з них перебував у стані алкогольного сп'яніння та почав грубо висловлюватися в бік прикордонників і громадян України, при цьому вживаючи ненормативну лексику", - повідомили у Держприкордонслужбі.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: УП
Теги: Росія Журналісти прикордонна служба 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим