Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Аласанія назвав "витівку" Шустера негідною

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула4 жовтня 2014 р., 11:21
Аласанія назвав "витівку" Шустера негідною

Генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія пояснив, чому програми "Шустер Live" на час виборів не буде в ефірі.

Про це він написав на свой сторінці у мережі "Фейсбук".

"Обговорювати людину за її відсутності - неправильно, тому не про Шустера, але про програми НТКУ і ефірну сітку.

Не знаю, який чиновник НТКУ дзвонив йому (немає на каналі чиновників, є співробітники каналу, вони не держслужбовці), однак сьогодні, по завершенні жеребкування в ЦВК, співробітники так само могли (і повинні були) зателефонувати Дімі Гнапу, який робить зі своєю командою програму "Слiдство.інфо", Олесю Терещенку, команда якого робить програму "Про головне", мені, який збирається робити "Національні дебати" - з однаковою інформацією про те, що НТКУ ЗОБОВ'ЯЗАНА, відповідно до закону, з шостого жовтня розпочати розміщення реклами кандидатів у ВР. По годині на кожну з 29 зареєстрованих партій. У часовий проміжок з 19 до 21. Кожен день до 24-го жовтня", - пояснив Аласанія.

Він додав, що багатьом програмам на цей час доведеться відмовити у ефірі на Першому національному через брак ефірного часу.

"Всі названі програми (включаючи "Шустер-лайв", яка, до речі, в травні, на виборах президента України, абсолютно спокійно пішла з ефіру рівно з тієї ж причини; потім під час чемпіонату світу з футболу - точно так же), ризикують або зовсім випасти з ефіру, або сильно скоротити час свого ефіру. З урахуванням того, що ефір "Першого" ​​закінчується о 23:00. Якщо хто вміє швидко змінити фізичні закони часу, або закон України "Про вибори" - дайте знати", - написав Гендиректор НТКУ .

За його словами, втрачають на певиний час ефір програми "Слідство. Інфо", "Про головне" та інші. Більше того, проект власного виробництва, який розробляли на каналі спеціально під вибори, також ризикує не вийти в ефір.

"Слідство" втрачає ефіри 15 і 22 жовтня. "Про головне" йде у відпустку до кінця жовтня. І все одно це не вивільняє потрібної кількості годин. Над "Дебатами" сьогодні ламали голову, як втиснути в той час, що залишився в ефірній сітці. Змінили формат (на чотири партії за один раз, щоб поміститися в два тижні з понеділка по четвер, зауважте, не чіпаючи п'ятниці). Все одно не поміщаємося. Завтра знову збираємося - і знову будемо тіснити ВСІ програми в праймі. Або тимчасово знімати з ефіру, або переміщувати, або скорочувати за хронометражем. Будь то "Шустер-лайв" або інші праймові програми (включаючи Новини Першого, які, до слова, давно обходять "Шустер-лайв" по рейтингах)", - зауважив Аласанія.

На сам кінець він додав, що розуміє, чому Савік Шустер так р'яно захищає ефір своєї програми саме на Першому національному.

"Я розумію, наскільки дорогі компанії "Шустер-студіо" ефіри перед виборами. Але для каналу на цій програмі світ клином не зійшовся. І у мене немає для Шустера інших законів України та фізики.

Зустріч з Прем'єром запланована, так. Є що обговорити, купа проблем на каналі: борг в 10 мільйонів євро каналу Євроньюз, наприклад. Постанова про створення ПАТ НСТУ, наприклад.

А дурні політичні ігрища з використанням шантажу в прямому ефірі - це без мене. Негідно і непорядно", - зазначив Аласанія.

Нагадаємо, 3 жовтня, під час прямого ефіру ведучий програми "Шустер Live", що виходить на Першому Національному телеканалі та на 24 телеканалі скористався прямим ефіром і пожалівся прем'єр-міністру, що на НТКУ його програму збираються закривати.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: espreso
Теги: Шустер Live НТКУ Зураб Аласанія 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (1)

 
  • вовік-братік
    7 жовтня 2014 р.
    Відповісти
    Розкажи, як ти за очі владу обговорюєш. А закони фізики ти точно не знаєш. Все циклічно. Все повертається.