Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Аласанія перекроїв сітку мовлення НТКУ під вибори

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула6 жовтня 2014 р., 12:32
Аласанія перекроїв сітку мовлення НТКУ під вибори

Генеральний директор Національної телерадіокомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія повідомив про завершення зміни сітки мовлення на Першому національному у період проведення позачергових парламентських виборів.

Про це він написав у своєму профілі в Facebook.

"Зміни достатньо серйозні, оскільки ЦВК до останнього моменту не знала, чи буде виділено державою бюджет на розміщення політичної агітації відповідно до закону "Про вибори". Буде", – написав Аласанія.

Як нагадав директор НТКУ, у зв'язку з цим телеканал буде зобов'язаний розміщувати безкоштовну агітацію 29-ти зареєстрованих партій, виділяючи на кожну по годині. Відповідно до жеребкування, реклама буде транслюватися з 19:00 по 22:00 в період з 6 по 24 жовтня.

"В зв'язку із цим вечірній прайм, у якому виходили "Новини на Першому", "Міжнародні новини", "Спорт", "Про головне" Олеся Терещенко, "Слідство.інфо" Дмитра Гнапа, "Cхеми" Наталки Седлецької, "Шустер-лайв" "Савік Шустер студії", документальні та художні фільми, – міняється по днях і по сітці. Час мовлення Першого, нагадую, – щодня до 23:00, далі розпочинається ліцензія телекомпанії "Ера"", – повідомив він.

За словами Зураба Аласанії, в зазначений період практично всі випуски програм "Новини", "Міжнародні новини", "Спорт" виходитимуть в скороченому форматі. Ефіри програми "Про головне" призупиняться до листопада. Випуск програми "Слідство.інфо" 8 жовтня буде перенесено в ранній прайм, орієнтовно з 18:00 до 19:00, після випуску "Новин". 15 жовтня вона вийде в тому ж слоті, але в більшому обсязі (35 хвилин).

"Випуски програми "Схеми" 9 і 16 жовтня також зсуваються в ранній прайм, 18-19. Третій випуск, запропонований до перенесення на суботу, 25 жовтня, Наталка робити не буде, оскільки це "день тиші", а у неї програм не про кандидатів не передбачено. "Шустер-лайв" з 6 жовтня переміщається на більш пізній час, 21:40, а з 13 жовтня – на ранковий прайм, 9:30. Час виходу п'ятничних програм не змінюється. Програму середи 22 жовтня буде перенесено на день виборів, 26 жовтня", – повідомив директор НТКУ.

Аласанія також зазначив, що програма "Національні дебати" стартує 13 жовтня і виходитиме з понеділка по четвер о 21:30. Участь у кожному випуску братимуть по чотири партії (Комуністична партія України відмовилася від участі у дебатах). Жеребкування буде проведено в прямому ефірі Першого національного у вівторок.

Як наголосив Зураб Аласанія, усі зміни в сітці Першого національного будуть багаторазово анонсуватися в ефірі телеканалу.

Нагадаємо, 3 жовтня під час випуску "Шустер live" Савік Шустер у прямому ефірі Першого національного заявив прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, що керівник НТКУ Зураб Аласанія "починає закривати ефіри програми незважаючи на контракт, укладений до 1 січня". Пан Аласанія в свою чергу назвав заяву ведучого "шантажем в прямому ефірі" і зазначив, що з 6 жовтня програми "Шустер live", "Слідство.інфо", "Про головне" та "Національні дебати" дійсно або випадуть з ефіру, або скоротять хронометраж відповідно до закону "Про вибори". Згідно з ним НТКУ зобов'язана розпочати розміщувати в ефірі рекламу кандидатів у депутати Верховної Ради.

Як писав сайт "Вибори і ЗМІ", Національною телекомпанією і Національною радіокомпанією надаватиметься ефірний час за рахунок держбюджету політичним партіям, які беруть участь у позачергових виборах народних депутатів України. Згідно жеребкування, першим отримає ефірний час на Першому національному "Правий сектор", за ним ефір буде надано Радикальній партії Олега Ляшка. ВО "Свобода" іде п'ятою у цьому переліку, "Батьківщина" - сьомою, Блок Петра Порошенка - дев'ятнадцятим.

Нагадаємо, свої оцінки окремих випусків та формату "Шустер live" автори "Телекритики" висловили у таких публікаціях, як ""Шустер live: "Маніпуляції крадькома"",""Шустер live": піар в одні ворота","Кандидати у президенти в "Шустер live": презентація замість дискусії", ""Шустер live": замістити не можна залишити" та інших.

Позачергові парламентські вибори відбудуться 26 жовтня.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: vybory.mediasapiens.ua
Теги: НТКУ Зураб Аласанія 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим