Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Нардеп Доній заступився за Шустера

Розмір тексту:   Розділ: Інші новини Опублікував: Володимир Мула7 жовтня 2014 р., 13:32
Нардеп Доній заступився за Шустера

Представник фракції "Суверенна європейська Україна", народний депутат України Олесь Доній висловив занепокоєння можливим вилученням програми "Шустер live" з ефіру Першого національного. Про це він заявив сьогодні, 7 жовтня, під час позачергового засідання Верховної Ради.

"Я ніколи не думав, що мені доведеться захищати за часів після Майдану інформаційну програму. Я занепокоєний тим, що УТ-1 намагаються викинути програму Шустера, до якого може ставитися хто і як завгодно, але це одна з найбільших програм. І в період виборів виключати одну з найбільших інформаційних програм - це, перепрошую, якраз боротьба зі свободою слова, а не навпаки", - зазначив Олесь Доній.

При цьому нардеп висловив переконання, що на захист програми "Шустер live" повинні встати всі журналісти та політики.

Нагадаємо, 3 жовтня під час випуску "Шустер live" Савік Шустер у прямому ефірі Першого національного заявив прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, що керівник НТКУ Зураб Аласанія "починає закривати ефіри програми незважаючи на контракт, укладений до 1 січня". Пан Аласанія в свою чергу назвав заяву ведучого "шантажем в прямому ефірі" і зазначив, що з 6 жовтня програми "Шустер live", "Слідство.інфо", "Про головне" та "Національні дебати" дійсно або випадуть з ефіру, або скоротять хронометраж відповідно до закону "Про вибори". Згідно з ним НТКУ зобов'язана розпочати розміщувати в ефірі рекламу кандидатів у депутати Верховної Ради.

6 жовтня Зураб Аласанія анонсував зміни сітки мовлення на Першому національному у період проведення позачергових парламентських виборів. Відповідно до змін, програма "Шустер live" не була вилучена з ефіру. "З 6 жовтня програма переміщається на більш пізній час, 21.40, а з 13 жовтня - на ранковий прайм, 9.30. Час виходу п'ятничних програм не змінюється", - повідомив пан Аласанія.

Як писав сайт "Вибори і ЗМІ", Національною телекомпанією України (НТКУ) і Національною радіокомпанією України (НРКУ) надаватиметься ефірний час за рахунок держбюджету політичним партіям, які беруть участь у позачергових виборах народних депутатів України. Згідно жеребкування, першим отримає ефірний час на Першому національному "Правий сектор", за ним ефір буде надано Радикальній партії Олега Ляшка. ВО "Свобода" іде п'ятою у цьому переліку, "Батьківщина" - сьомою, Блок Петра Порошенка - дев'ятнадцятим.

Нагадаємо, свої оцінки окремих випусків та формату "Шустер live" автори "Телекритики" висловили у таких публікаціях, як ""Шустер live: "Маніпуляції крадькома"",""Шустер live": піар в одні ворота","Кандидати у президенти в "Шустер live": презентація замість дискусії", ""Шустер live": замістити не можна залишити" та інших.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телекритика
Теги: Шустер Live НТКУ 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (1)

 
  • светик
    7 жовтня 2014 р.
    Відповісти
    сколько еще людей должно нажаловаться на этого клоуна Аласанию, который творит что хочет. Или это все не я, это мой кум сашка лиев шалит?