Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

СБУ підготувала рішення про заборону на в'їзд в Україну представниці Росії на "Євробаченні-2017"

Розмір тексту:   Розділ: Інші новини Опублікував: Володимир Мула21 березня 2017 р., 09:36
СБУ підготувала рішення про заборону на в'їзд в Україну представниці Росії на "Євробаченні-2017"

Служба безпеки України підготувала рішення про заборону на в'їзд в Україну російської представниці на "Євробаченні-2017" Юлії Самойлової, яка у 2015 році незаконно відвідала окупований Крим. Остаточне рішення ще не прийняте.

У свою чергу прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що опції заміни учасника "Євробачення" не існує, тож якщо Юлію Самойлову не пустять в Україну через її відвідини окупованого Криму, Росії на міжнародному конкурсі не буде.

Про це повідомив керівник СБУ Василь Грицак 20 березня, передає "Інтерфакс".

"На цю хвилину рішення про її заборону в'їзду ще не прийнято, але, відкрию таємницю – відповідний документ вже підготовлено", – сказав Василь Грицак.

Голова СБУ зазначив, що Юлія Самойлова не лише відвідала Крим, а й залишила "сліди в соціальних мережах, де вона висловлювалася з приводу України, її влади та взятого курсу на євроантлантичну інтеграцію".

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відповів на запитання журналістів, чи проігнорує Москва конкурс або замінить виконавця в тому випадку, якщо артистці Юлії Самойлової заборонять в'їзд на територію України.

"Мені невідомо про рішення наших організаторів, але, наскільки я розумію, такої опції, як заміна, не існує", – процитувало слова пана Пєскова інтернет-видання Lenta.ru.

17 березня 2017 року Василь Грицак зазначив, що остаточного рішення щодо заборони в'їзду російської співачки в Україну немає. Та він переконаний, що закон має бути єдиним для всіх. Якщо людина перетнула кордон окупованої території, це означає, що вона скоїла правопорушення, і це є підставою для того, щоб закрити їй в'їзд в Україну.

Нагадаємо, виконавчий директор "Євробачення" Йон Ола Санд повідомив, що Європейська мовна спілка (ЄМС) "цілком підтримає рішення української влади" щодо участі представниці Росії Юлії Самойлової на "Євробаченні-2017". Він сказав, що ЄМС не втручатиметься у рішення української влади.

Перед тим Йон Ола Санд заявляв на брифінгу в Києві, що постійно підтримує контакти з російською делегацією і домовився з ними не відправляти в Україну на пісенний конкурс осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. За його словами, вони домовилися, щоб до складу делегації РФ входили саме ті особи, які можуть працювати в Україні. Та Росія прийняла інше рішення.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що "Україна буде розв'язувати це питання, по-перше, згідно з духом пісенного конкурсу Євробачення, а, по друге, згідно з чинним українським законодавством". За його словами, Російська федерація незаконно анексувала Крим і продовжує неоголошену гібридну війну на сході України.

Зазначимо, 12 березня стало відомо, що Росію на "Євробаченні-2017" представить Юлія Самойлова з піснею FlameIs Burning ("Вогонь горить"). Її делегував "Первый канал". Співачка з дитинства має 1-у групу інвалідності, пересувається на інвалідному візку.

Стало відомо, що 27 червня 2015 року Юлія Самойлова виступала в окупованій Керчі на гала-концерті фестивалю "Світ спорту та добра" разом з Олегом Газмановим, Лолітою, гуртами "Калина folk", 5sta Family. Вона потрапила в окупований Крим не через офіційний український КПП. Таким чином співачка порушила українське законодавство та автоматично внесена у "чорні списки" осіб, яким заборонений в'їзд в Україну.

Державна прикордонна служба та Служба безпеки України заявили, що перевірять, чи справді російська співачка Юлія Самойлова незаконно перебувала на території анексованого Криму. Обидва відомства обіцяють найближчим часом оголосити результати перевірки інформації про перебування Самойлової в анексованому Криму. Перевірка може тривати більше місяця.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав провокацією те, що Росія делегувала на "Євробачення-2017" у Київ співачку Юлію Самойлову, яка виступала в окупованій Керчі. Він вважає, що закон повинен бути один для всіх.

11-13 березня у Києві проходила щорічна зустріч голів делегацій країн-учасниць "Євробачення-2017", де вони ознайомилися з підготовкою України до 62-го міжнародного пісенного конкурсу. На зустріч голів делегацій, яка щороку проходить у березні у місті-господарі "Євробачення", зі всіх 43 країн-учасниць не приїхала лише Росія.

62-й міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2017" пройде в Києві, у Міжнародному виставковому центрі на лівому березі Дніпра, з 9 по 13 травня. Україна стала господинею "Євробачення" завдяки перемозі Джамали на "Євробаченні-2016" у столиці Швеції, Стокгольмі.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: detector.media
Теги: Росія Євробачення-2017 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим