Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Перший український супутник запустять у 2013 році

Розмір тексту:   Розділ: Новини супутникового телебачення Опублікував: Володимир Мула23 травня 2011 р., 17:36
Перший український супутник запустять у 2013 році

Від Деніела Фрідманна, керівника канадської компанії MacDonald, Dettwiler and Associates (MDA), стало відомо, що "Либiдь" - перший український телекомунікаційний супутник - все ж таки запустять у середині 2013 року.

Фрідманн повідомив, що поки українська влада займалися узгодженням для супутника позиції на геостаціонарній орбіті і реєструвала в міжнародних органах діапазон частот радіомовлення, виробництво космічного апарату тимчасово призупинили.

У результаті робота MDA за цим контрактом виявилася затримана на чотири місяці, але Фрідманн повідомив, що нещодавно уряду України вдалося вирішити всі проблеми, завдяки чому робота над супутником продовжилася.

Нагадаємо, Микола Тестоєдов, генеральний конструктор і генеральний директор підприємства "Інформаційні супутникові системи імені Решетньова" (ІСС), розташованого в Красноярському краї в Желєзногорську, на початку червня 2010 року говорив, що спільно з компанією MDA буде побудований супутник "Либiдь", а його запуск мають намір здійснити в 2012 році.

За словами Тестоєдова, підписання контракту з MDA на спільне створення космічного супутника "Либiдь" для України відбулося 22 травня. В обов'язки ІСС за цим контрактом входило виготовлення платформи "Експрес-1000Н" і робота над загальною інтеграцією супутника, а також проведення запускової кампанії.

Компанія MDA і Національне космічне агентство підписали контракт вартістю 254 млн доларів на створення апарату "Либiдь" для України ще 15 грудня 2009 року. Роль MDA за укладеною угодою полягала у наданні двох центрів управління супутником і всієї іншої необхідної інфраструктури.

Завдяки супутнику "Либiдь" Україна буде забезпечена широкосмуговим доступом в Інтернет і прямим телемовленням. Апарат збираються доставити на геостаціонарну орбіту з космодрому Байконур (Казахстан) ракетою-носієм "Зеніт-2SБ" з розгінним блоком "Фрегат-СБ".

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: www.sat24.ru
Теги: Україна супутник 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим