Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Співзасновник студії Шустера планує запустити Pravda Russian World Channel

Розмір тексту:   Розділ: Новини супутникового телебачення Опублікував: Володимир Мула12 грудня 2014 р., 11:44
Співзасновник студії Шустера планує запустити Pravda Russian World Channel

Голова координаційної ради "Савік Шустер студії" та її колишній співзасновник Павло Єлізаров хоче запустити на базі власного ТОВ "ТРК "Всесвітня інформаційна служба" супутниковий телеканал Pravda Russian World Channel. 11 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула заяву ТОВ "ТРК "Всесвітня інформаційна служба" на отримання супутникової ліцензії.

Pravda Russian World Channel позиціонує себе як міжнародний новинний телеканал і планує мовити цілодобово російською мовою із супутника Astra 4A. Його цільова аудиторія - російськомовна аудиторія у світі. Канал створюється для задоволення потреб російськомовних глядачів в оперативній, об'єктивній, повній, неупередженій інформації про події в Україні, Росії, пострадянських країнах і світі.

Засновником компанії, що подала заяву на отримання ліцензії, є Ростислав Юнак - власник і керівник супутникового телеканалу "Трофей" і дистрибуторської компанії "Континент ТВ", власником і керівником ТОВ "ТРК "Всесвітня інформаційна служба"" є Павло Єлізаров - голова координаційної ради "Савік Шустер студії" та її колишній співзасновник. До редакційної ради входять Ольга Гіржева та Марія Заміховська.

Телеканал презентували комерційний директор "Савік Шустер студії" і юрист Павла Єлізарова.

"Ми вважаємо актуальним створення міжнародного російськомовного супутникового каналу, який би задовольнив потреби російськомовної аудиторії у світі. Тому що зараз на цю аудиторію мовлять пропагандистські канали, - розповів представник Pravda Russian World Channel. - Бачимо потребу робити студію в Києві, тому що Київ - це ліберальна столиця".

Інвестиції в телеканал Pravda Russian World Channel плануються в розмірі 14,6 млн грн. Джерела фінансування - результати власної господарської діяльності та внески власників. Запланований рівень рентабельності - 19,1%, строк окупності проекту - 6 років. На запитання членів Нацради, звідки у власника кошти, його юрист відповів, що Павло Єлізаров мав бізнес у газовій та аграрній галузях.

Планується, що телеканал орендуватиме виробничі потужності в ТОВ "Савік Шустер студія". Власне, адреса студії Pravda Russian World Channel - це адреса "Савік Шустер студії": вул. Північно-Сирецька, 1-3 у Києві.

"За форматом це буде hot news channel (канал гарячих новин. - Авт.). Кожну годину будуть випуски новин, буде ранкова студія", - розповів представник Pravda Russian World Channel. У членів Нацради виникли застереження щодо наявності фільмопоказу в програмній концепції. Представник каналу пояснив, що це буде документалістика.

Члени Нацради з острахом поставилися до ідеї російськомовного каналу. "Хотілося б побачити контент. Не хочеться, щоб в разі чого нас звинувачували, що ми видали ліцензію антиукраїнському каналу, - сказав член Нацради Владислав Севрюков. - Я не готовий сьогодні голосувати за, бо не розумію до кінця вашого формату, поглядів". "Якщо перекласти вашу назву, виходить "Канал русcкого мира"", - додав голова Нацради Юрій Артеменко.

Член Нацради Олег Черниш запропонував каналу допрацювати презентацію в плані програмного наповнення, сітки мовлення, щоб контент був більш зрозумілим членам Нацради, а засідання Нацради - перенести на наступне засідання.

Представники Pravda Russian World Channel запевнили, що за тиждень підготують кращу презентацію, тож члени Нацради перенесли розгляд питання.

На брифінгу Юрій Артеменко уточнив, що від каналу чекають відео- або паперової презентації, з якої буде зрозумілою ідея та концепція каналу: "Не шукайте чогось поганого в цьому нашому рішенні. Насправді ми розуміємо, що супутникове мовлення можна проліцензувати і в іншій країні. Ми перенесли лише на тиждень. Ми розуміємо, що будь-яка інформація про Україну за межі України будь-якою мовою дуже корисна. Чим більше операторів і мовників - тим краще. Але ми не хочемо приймати рішення бездумно. У нас є традиція, коли мовники приходять і розповідають про себе, а ми потім доносимо це до людей. Так було з каналом "Індиго", з каналом "Сонце", Ukraine Today (ці канали представляли відеопрезентації. - Авт.)".

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телекритика
Теги: Савік Шустер Студія 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим