Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Перший повнометражний фільм про Голодомор вийде на екрани у лютому 2017 року

Розмір тексту:   Розділ: Інші новини Опублікував: Володимир Мула1 грудня 2016 р., 10:41
Перший повнометражний фільм про Голодомор вийде на екрани у лютому 2017 року

Наприкінці лютого у прокат вийде фільм "Гіркі жнива" (Bitter Harvest) - перша повнометражна англомовна картина на тему Голодомору.

Фільм про любовну історію Юрія та Наталії на тлі сталінського терору, репресій, голоду і боротьби за виживання орієнтований в першу чергу на західну аудиторію.

У головних ролях фільму знялися голлівудські актори, а також українці Остап Ступка та Олександр Печериця. Зокрема, в ролі Юрія - син Джеремі Айронса і Мішель Кьюзак Макс Айронс. Його кохану Наталю грає зірка останньої екранізації Знедолених Саманта Баркс.

Дід Юрія - Баррі Пеппер (Врятувати рядового Раяна, Зелена миля), батько - Теренс Стемп (Зоряні війни. Епізод 1, Особливо небезпечний, Операція Валькірія). Роль червоного командира виконав актор Гри престолів Тамер Гассан.

Бюджет фільму склав 20 млн доларів і був повністю наданий продюсером Яном Ігнатовичем. "Про Голодомор досі знімали тільки документальні фільми, які дивиться дуже невелика аудиторія. Художній фільм, який апелює до емоцій, може говорити з великим числом людей. На жаль, англомовний світ про Голодомор не знає. І головний мотив для мене був - розповісти світу про ці події і про те, що Україна продовжує боротися досі", - розповів він.

Режисер фільму Джордж (Юрій) Менделюк, як і продюсер Ігнатович, - нащадки українських емігрантів. Прообраз героїні фільму - мати режисера. "Вона розповідала, як люди стояли ночами в чергах за хлібом і, щоб не впасти від знесилення, спиралися на тих, що стояли попереду. А її шкільна подруга померла від голоду просто під час уроків, сидячи за партою", - повідомив Менделюк.

Головну тему в саундтреку до фільму написав британський композитор Бенджамін Воллфіш. Також в картині звучать українські фольклорні пісні у виконанні акторів і використовуються композиції гурту Даха Браха.

Зйомки картини проходили в Україні влітку 2013 року. Музей в Пирогово став селом на Черкащині, де відбуваються основні події картини. Види Кремля знімали в Лондоні. Монтували фільм під час Євромайдану.

Гіркі жнива вже показали на кількох кінофестивалях, в широкий прокат він вийде одночасно в США, Канаді, Великобританії, Австралії, Німеччині, Україні та інших країнах 24 лютого 2017 року.

В Україні фільм продублюють, в інших країнах він буде йти англійською мовою з субтитрами.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: nv.ua
Теги: Голодомор 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим