Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Португалія вперше тріумфує на "Євробаченні-2017"

Розмір тексту:   Розділ: Інші новини Опублікував: Володимир Мула14 травня 2017 р., 04:31
Португалія вперше тріумфує на "Євробаченні-2017"

Представник Португалії - 27-річний Сальвадор Собрал - переміг на 62-му міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2017" у Києві з композицією Amar Pelos Dois ("Любов за двох") португальською мовою, яку написала сестра Сальвадора – Луїза Собрал.

За підсумками голосування телеглядачів і професійного журі в 42 країнах-учасницях "Євробачення-2017" Сальвадор Собрал здобув 758 балів, посівши перше місце як за результатами голосування журі, так і глядацького голосування. Це перша перемога Португалії в цьому конкурсі.

Друге місце посів представник Болгарії – 17-річний Kрістіан Костов із піснею Beautiful Mess ("Прекрасний безлад"), набравши 615 балів.

На третій сходинці опинилися представники Молдови – гурт Sunstroke Project із піснею Hey Mamma ("Гей, мамо"), здобувши 374 бали.

Україна, яку представляв гурт O.Torvald з піснею Time ("Час"), посіла 24-те місце із 26-ти країн-фіналістів, отримавши у підсумку 36 балів. Це найгірший результат України за всі роки участі в конкурсі: до цього найнижчу сходинку - 19-ту - посів на "Євробаченні-2005" у Києві гурт "Гринджоли".

Сальвадор Собрал народився 28 грудня 1989 року у столиці Португалії – Лісабоні. За словами лікарів, має вроджену ваду серця. Дитиною мешкав у США і Барселоні. Про Сальвадора Собрала дізналася Португалія у 2009 році завдяки участі в третьому сезоні талант- шоу Pop Idol – португальській версії британсього шоу. Там він посів 7-ме місце. Його сестра Луїза посіла 3-тє місце в першому сезоні Pop Idol. У 2016 році він написав свій перший і поки що єдиний альбом Excuse Me.

Співак переміг у національному відборі на "Євробачення-2017" 5 березня, пройшовши два півфінали. Він отримав перше місце від суддів і друге місце – від глядачів. Нацвідбір організовував португальський суспільний мовник.

Уже після перемоги співака стало відомо, що він має проблеми із серцем і потребує постійного лікування. Перед поїздкою до Києва він переніс дві операції по видаленні двох гриж. До 7 травня, церемонії відкриття "Євробачення", замість нього репетирувала сестра в чорному чоловічому костюмі.

Вона пояснила, що пісня "Любов на двох" про розбиті стосунки та любов, яка все ще живе. Проте в неї вже не має майбутнього. Дівчина покинула хлопця, а він продовжує її любити.

Сальвадор Собрал часто на прес-конференціях і в інтерв'ю порушує глобальні питання, наприклад, про біженців у Європі. "Якщо ми не тварини, а люди, то ми маємо допомагати одне одному", – закликав співак у Києві. Він щасливий, що люди відчули емоції, закладені в пісні: "Якщо це справжнє, а не пластикове, люди це відчують".

Для Сальвадора Собрала "Євробачення" є грандіозним шоу, після якого він сподівається вирушити у світове турне.

Нагадаємо, у міжнародному пісенному конкурсі "Євробаченні-2017", яке пройшло у Києві, взяли участь 42 країни. Офіційне відкриття конкурсу відбулося 7 травня біля Верховної Ради в Маріїнському парку.

9 травня пройшов перший півфінал. На ньому оглосили перших фіналістів – Австралія, Азербайджан, Бельгія, Вірменія, Греція, Кіпр, Молдова, Польща, Португалія, Швеція.

11 травня на другому півфіналі вибрали ще 10 країн – Болгарія, Білорусь, Хорватія, Угорщина, Данія, Ізраїль, Румунія, Норвегія, Нідерланди, Австрія.

Автоматично у фінал пройшли країни "Великої п'ятірки" – Іспанія, Німеччина, Франція, Італія, Великобританія та країна, яка приймає "Євробачення-2017", – Україна. Тобто загалом у фіналі виступали 26 учасників.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: detector.media
Теги: Євробачення-2017 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим