Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

"Еспресо TV" отримав супутникову ліцензію на 10 років

Розмір тексту:   Розділ: Новини супутникового телебачення Опублікував: Володимир Мула24 липня 2014 р., 20:47
"Еспресо TV" отримав супутникову ліцензію на 10 років

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 24 липня ухвалила рішення про видачу ліцензії ТОВ "Новини-ТВ" на супутникове мовлення під логотипом "Еспресо TV" строком на 10 років.

Компанія не змогла отримати ліцензію за попереднього складу Нацради і звернулася до суду, який, утім, ухвалив рішення не на користь мовника, повідомив голова Нацради Юрій Артеменко. У лютому телеканал знову подав заяву на отримання ліцензії. "У нас немає жодних підстав не видати ліцензію", - сказав пан Артеменко.

"Так сталося, що ми не могли отримати ліцензію в Національній раді України, тому мовили через латвійську ліцензію, яка відповідно до Європейської конвенції про транскордонне телебачення давала нам право мовити на території України", - розповів на засіданні заступник головного редактора каналу "Еспресо TV" Єгор Чечеринда.

Відповідно до заявних документів, власниками ТОВ "Новини-ТВ" є дружина народного депутата Миколи Княжицького Лариса Княжицька (99%) і головний редактор каналу Вадим Денисенко (1%), директором є Катерина Єрмолович. Компанія та студія розташовані в Києві за адресою: вул. Адама Міцкевича, 10, кв. 32.

До редакційної ради телеканалу входять Вадим Денисенко, Тетяна Лісевич, Микола Ситник і Міхал Бронятовський.

Телеканал "Еспресо TV" мовить із супутника Astra 4A, оператор телекомунікацій - ТОВ "СЕС Сіріус Україна".

Формат каналу - інформаційно-пізнавальний. Програмною концепцію передбачено 24 години на добу національного продукту, у тому числі 20,5 годин програм власного виробництва. Ефір каналу наповнюють інформаційно-аналітичні та публіцистичні програми (20 годин на добу), решту часу - реклама (3,5 години на добу), елементи оформлення ефіру (10 хвилин на добу), анонси, спонсорство і соціальна реклама (20 хвилин на добу).

Нагадаємо, спочатку телеканал "Еспресо TV" мав назватись "Новини-TV". У жовтні 2013 року компанія подала заяву до Нацради. Але через подібність логотипу "Новини-TV" до знаку для товарів і послуг, що належить ТРК "Україна", канал не отримав ліцензії Нацради на супутникове мовлення.

Тоді компанія "Новини-ТВ" змінила логотип каналу, який збиралася запускати, на "Еспресо TV". Але 20 листопада 2013 року Нацрада зняла з порядку денного засідання питання про видачу ліцензії каналу "Еcпpeсо TV".

"Еcпpeсо TV" заявив про те, що розпочинає супутникове мовлення 25 листопада 2013 року без ліцензії.

27 листопада 2013 року Нацрада не ухвалила ніякого рішення щодо видачі ліцензії "Еспресо TV". За видачу ліцензії не проголосував жоден з членів Нацради - усі утримались. Тому що за інформацією Нацради, 24 та 25 листопада було зафіксоване мовлення каналу із супутника без відповідної ліцензії.

"Еспресо TV" заявив, що подасть до суду на Нацраду і не припинятиме мовлення.

У березні 2014 року Латвійська національна рада з електронних ЗМІ видала "Еспресо TV" дозвіл на ретрансляцію на території Латвії.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телекритика
Теги: ​Еспресо.TV 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим