Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Володимир Мула

всі матеріали автора

Як шведське Мальме готується до "Євробачення-2013"

Розмір тексту:   27 квітня 2013 р., 20:59

Уже зовсім скоро Європу накриє хвилею свята пісні. 14 травня у шведському місті Мальме розпочнеться 58-й щорічний пісенний конкурс Євробачення.

Як уже повідомляв "ТелеПростір", логотипом "Євробачення-2013" став метелик, а слоганом виступатиме фраза "We are one" ("Ми єдині").

На сьогодні у Мальме повним ходом йдуть приготування до найпопулярнішого музичного фестивалю Європи. На головній площі міста встановлено годинник, який відраховує час до початку конкурсу.

malmo_sign

Як відомо, Мальме розташоване в південній провінції Швеції під назвою Сконе. Ця частина території тривалий час належала Данії, з якою Швеція не один раз воювала. У 1658 році за Роскільським мирним договором Сконе відійшла до Швеції. Однак у 1675 році найпівденніше королівство із скандинавських країн знову поклало око на ласу територію і Сконе у черговий раз стала ареною і головним об'єктом Дансько-шведської війни. Битва тривала до 1679 року. Швеції вдалося зберегти Сконе в цій війні.

На сьогодні у місті встановлено чимало пам'ятників архітектури відомим королям та полководцям Швеції. На одному з таких - королю Карлу X Густаву, що якраз і підписав перемир'я з Данією у 1658 році - організатори встановили великого кольорового метелика у якості символа цьогорічного Євробачення.

malme_m

До Євробачення уряд провінції Сконе започаткував у школах конкурс відеоробіт та малюнків Eurovision School Contest на тему "Що таке Європа для тебе?" У проекті беруть участь більше 18 000 дітей у віці 10-16 років. Автори кращих робіт - близько 8 тис юнаків та дівчат - зможуть 15 травня завітати у Malmö Arena, де проходитиме Євробачення, і на власні очі побачити костюмовану репетицію другого півфіналу конкурсу. 

Eurovision_School_Contest

Що ж до Malmö Arena, то у даний час у будівлі почалось монтування конструкцій для зведення сцени Євробачення. Цьогоріч у концертному залі буде встановлено 200 тонн обладнання.

За оцінками організаторів, у Швецію на період Євробачення завітає близько 100 тис гостей із закордону. На конкурсі працюватимуть близько 3-х тисяч представників ЗМІ, 400 волонтерів та 84 гіди, що супроводжуватимуть офіційні делегації.

Прибутки від "Євробачення-2013", за попередніми даними, складуть близько 200 млн шведських крон.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телепростір
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим