Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Володимир Мула

всі матеріали автора

Де базуються головні медіа-корпорації США

Розмір тексту:   14 вересня 2013 р., 16:38

Парки розваг, McDonald's, хмарочоси, долар...А з чим у вас асоціюєтья Америка? У мене, наприклад, з телебаченням.

Перебуваючи в США і проживаючи в Нью-Йорку я мав змогу дивитись американське ТБ. Яскраве, динамічне, живе, дуже комерціалізоване, платне...

У США, як і в Україні, існують багато мовників. У невеличких містечках працюють локальні станції, у той час як по всій країні транслюються загальнонаціональні канали, адаптовані під відповідний часовий пояс та аудиторію.

Однак більшість ТОПових медіа-корпорацій базуються зовсім не у столиці США - Вашингтоні. Так склалось історично, що головні американські телеканали мають штаб-квартири саме в Нью-Йорку.

Сьогодні я хочу познайомити вас із основними провідними мовниками США.

Bloomberg Television

Headquarters Bloomberg Tower
731 Lexington Avenue
New York, NY

bloomberg_toverNYC

Bloomberg Television — цілодобовий міжнародний телевізійний канал, світовий лідер ділової та фінансової інформації і новин.

Створений в Нью-Йорку у 1994 році. Аудиторія — понад 310 млн глядачів по всьому світу. Власник — Bloomberg LP. Глобальна штаб квартира знаходиться в Нью-Йорку, європейська — в Лондоні, азіатська — у Гонконзі.

bloomberg_studioNYC

FOX News

1211 Avenue of the Americas
New York, NY

FOXNEWSBUILD

Fox News Channel — американський інформаційний канал зі штаб-квартирою в Нью-Йорку. Перший вихід в ефір датується 7 жовтня 1996 року. Канал належить медіа-корпорації News Corporation австралійського підприємця Руперта Мердока, його програми виробляються телекомпанією Fox Broadcasting Company. Мовник вважається основним інформаційним каналом США.

Штаб-квартира Fox News знаходиться в Нью-Йорку. Канал має сім студій по усьому Великому яблуку, які використовуються для наступних шоу: Studio B (Fox Business programming), Studio D (The Five and Huckabee), Studio E (Fox & Friends, Your World with Neil Cavuto, Red Eye w/Greg Gutfeld, America's News HQ), Studio G (Fox Business shows, FNC's Justice with Judge Jeanine), Studio H (Fox & Friends First, Happening Now, Studio B, the Fox Report), Studio J (America's Newsroom, America Live with Megyn Kelly, Hannity and Fox Business Money with Melissa Francis), Web Studio (Fox News Live internet shows).

FOXNEWSstudio

Інші програми, так як Special Report with Bret Baier, On the Record w/Greta Van Susteren, виходять в ефір із Вашингтонської студії, що знаходиться за адресою 400 N Capitol St Nw, #550, Washington, DC 20001.

American Broadcasting Company

77 West 66th Street
New York, NY

47 West 66th Street, New York (ABC News)

ABCnewsheadquarters

ABC - американська телевізійна мережа, що володіє одним з трьох найпопулярніших телеканалів США. У склад корпорації входить телевізійна мережа, 5 телестанцій, компанія ABC Radio, компанія відеозапису з мережею магазинів роздрібної торгівлі, кіностудія, видавництво, а також 266 кінотеатрів.

Мережа була створена у 1943 році. Належить The Walt Disney Company і є частиною Disney-ABC Television Group. ABC є надзвичайно популярним у США, а його програми стали невід'ємною частиною поп-культури країни.

ABCnewsstudio

Штаб-квартира компанії знаходиться у Верхньому Вест-Сайді на Манхеттені в Нью-Йорку, у той час як офіси програмування знаходяться у Бербанку, штат Каліфорнія, разом з офісами "Walt Disney Studios".

Також у Нью-Йорку знаходиться студія культового ранкового шоу ABC "Good Morning America!".

Good Morning America

HBO

1100 Avenue of the Americas
New York, NY

HBOheadquarters

HBO — підрозділ Time Warner, який здійснює мовлення двох 24-годинних кабельних каналів: HBO і Cinemax. Аудиторія HBO в США — більше 40 млн абонентів. Крім телемовлення, HBO пропонує також відео на замовлення та інші медіа-послуги. Підрозділи HBO та спільні підприємства компанії мовлять в більш ніж 50 країнах світу. Передачі виробництва HBO, головним чином телесеріали, транслюються в більш ніж 150 країнах світу.

HBOstudioКомпанія була заснована в 1965 Чарльзом Доуланом. В тому ж році 20 відсотків активів компанії були придбані корпорацією Time-Life (на сьогоднішній день Time Warner). 13 грудня 1975 HBO з'явився на супутнику. З 28 грудня 1981 року канал веде мовлення у цілодобовому режимі.

Fox Broadcasting Company

1440 S. Sepulveda Blvd.
Los Angeles

FOX — велика американська телевізійна мережа, яка входить до складу Fox Entertainment Group.

Заснована 9 жовтня 1986 року в Нью-Йорку Рупертом Мердоком. Телекомпанія стала відомою завдяки ряду популярних серіалів: "Сімпсони", "Доктор Хаус", "Секретні матеріали", "Гріффіни", "Кістки", "Футурама" та інші.

National Broadcasting Company

30 Rockefeller Plaza
New York , NY

NBCBUILD

NBC — американська телевізійна мережа зі штаб-квартирою в хмарочосі GE Building Рокфеллерівського центру в Нью-Йорку та додатковими основними офісами в Бербанку (штат Каліфорнія) та Чикаго. Телекомпанію часто називають "павичем" через її стилізованого логотипа, створеного спочатку для кольорових телепередач.

Мережа створена у 1926 році "радіокорпораціями Америки" (Radio Corporation of America, RCA). У 1986 році General Electric викупив NBC за $ 6,4 млрд у RCA. Варто зазначити, що General Electric уже володів RCA та NBC до 1930 року, після чого був змушений їх продати в результаті антимонопольних звинувачень.

Останнім часом мережа є частиною медіакомпанії NBC Universal, підрозділу General Electric, яка 1 грудня 2009 року придбала 20% акцій NBC Universal у компанії Vivendi. 3 грудня 2009 року компанія Comcast оголосила про покупку 51 % акцій NBC Universal.

NBCstudio

NBC доступна в приблизно 112 мільйонах домашніх господарств, — 98,6 % мають телевізори. NBC має близько 200 корпунктів в США.

AMC Networks Inc

11 Penn Plaza 15th floor
New York, NY

AMCBUILD

AMC - американський кабельний спеціалізований телеканал, який зосереджує увагу глядачів на класичних кінофільмах, а також показує обмежену кількість оригінальних шоу. Мовник раніше називався American Movie Classics, однак з 2002 року у зв'язку зі значними змінами у програмуванні носить назву AMC.

Розпочав мовлення 1 жовтня 1984 року. Власник - AMC Networks.

CBS Broadcasting Inc

51 W. 52nd Street
New York, NY

CBSheadquarters

CBS - американська телерадіомережа. Назва походить від Columbia Broadcasting System - колишньої юридичної назви компанії. Мережа з'явилася в 1928 році після того, як Вільям С. Пейлі купив 16 радіостанцій. Під його управлінням компанія стала однією з найбільших радіомереж в США, а потім - однією з трьох найбільших широкомовних телевізійних мереж Сполучених Штатів Америки.

Перший ефір датується 27 січня 1927 року. Входить до складу CBS Corporation.

З 1992 року в ефірі каналу з'являється вечірнє шоу "Late Show with David Letterman". Проект здобув величезну популярність в Америці. У передачу переважно запрошуються відомі актори, музиканти, політики та інші знаменитості. У студії програми, яка знаходиться у Нью-Йорку на Бродвеї, свого часу побували такі відомі політики, як Білл Клінтон, Джон Маккейн та Барак Обама.

Lerrerman_showCBS

Cable News Network

190 Marietta St NW
Atlanta, GA

1 Time Warner Center
New York, NY

CNNBUILD

CNN — одна з провідних телерадіокомпаній світу. Заснована 1 червня 1980 року Тедом Тернером, як чисто телевезійне агентство новин.

Штаб-квартира компанії розташована в місті Атланта, штат Джорджія, однак в багатьох містах США, а також за кордоном мережа має чимало філіалів.

Станом на серпень 2010 року глядацька аудиторія CNN складала понад 100 млн домогосподарств США. Крім Америки, телекомпанія транслює по кабельній мережі свої передачі також і на Канаду. Окремий підрозділ CNN International здійснює мовлення на 212 інших країн світу через супутник.

CNN_studioATLANTA

Entertainment and Sports Programming Network

ESPN Plaza
935 Middle St.
Bristol, CT

ESPNBUILD

ESPN - популярний американський кабельний спортивний телевізійний канал. Заснований Біллом Расмусеном і Скоттом Расмусеном 7 вересня 1979 року під назвою Entertainment and Sports Programming Network. У 1985 році був перейменований в ESPN.

Канал контролюється компанією ABC Inc. (їй належить 80% акцій компанії), яка, в свою чергу, є власністю компанії The Walt Disney Company. 20% ESPN належить корпорації Hearst Corporation.

Дата першого ефіру - 7 вересня 1979 року. ESPN називає себе "Світовим лідером у спорті". Мовник зосереджує увагу глядачів на живих трансляціях спортивних подій, новинних програмах зі світу спорту, ток-шоу та документальних фільмах.

ESPNstudio

Штаб-квартира каналу розташовується в місті Брістоль, штат Коннектикут, США.

The CW

3300 W Olive Avenue # 300
Burbank, CA

theCWheadquarters

The CW Television Network — є спільним підприємством корпорації CBS, що була попереднім власником каналу UPN, та Warner Brothers. Назва каналу складена із перших їх літер - С та W. В основному телеканал спеціалізуєтья на розважальних шоу.

The CW вийшов в ефір 18 вересня 2006 року - після закриття його попередників - UPN та The WB.

У матеріалі використано світлини інтернет-видання "ТелеПростір", а також flickr.com, thetimes.co.uk, zimbio.com, MediaBistro/ABC News, hbostudio.com, maps.google.com, walkscore.com, wikimedia.org, blog.travelpapa.com, wnyc.org та bostonsportsu18.com

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телепростір
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим