Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Святослав Гринчук

всі матеріали автора

497 слів про Лондон

Розмір тексту:   6 червня 2013 р., 22:02

Поки найлінивіший в світі блогер ніяк не може розродитись закінченням своєї ретро-епопеї – пропонує вам дещо інше. Днями один статечний, але не надто тиражований ЗМІ психанув і вирішив взяти у мене інтерв’ю про подорож у Лондон на фінал Ліги чемпіонів. Пропоную його до вашої уваги.

 

Дні Німеччини у Лондоні 

Для тебе це перший фінал Ліги чемпіонів?

Два роки тому вже пощастило відвідати фінал. Також на "Вемблі" у Лондоні. "Барселона" виграла у "Ман Юнайтед". Щоправда, тоді одна з команд представляла Англію і відповідно - ситуація була трохи іншою: купа вболівальників прибули з Манчестера, та й серед місцевих - чимало підтримували "Юнайтед". Цього разу у фіналі були "Борусія" та "Баварія". І англійці за усім спостерігали з трохи відстороненим інтересом. Великий футбол приїхав до них на двох німецьких іномарках.

Що найбільше вразило в організації матчу?

Заходи безпеки. По-перше, за кілька днів до гри у Лондоні стався жахливий теракт, в якому загинув англійський військовий. По-друге, в місцевих фанів не надто хороші стосунки з німецькими. А відповідно - хоч англійських клубів у фіналі і не було - нам'яти боки гостям хтось міг та й спробувати.  І по-третє: між дотмундськими та мюнхенськими ультрас теж є суттєва конфронтація. Поліції, здається, було значно більше, аніж в 2011-му. Хоча у підсумку все пройшло мирно. Здається, що 90 відсотків часу англійські констеблі присвятили тому, що позували для фотографій гостей Лондона.

Під час перебування в Англії тобі вдалось зробити сюжет про автора гімну Ліги чемпіонів. Розкажи про цю зустріч?

Тоні Бріттен - автор гімну Ліги чемпіонів 

За тиждень до фіналу нам вдалось зв'язатися з Тоні Бріттеном, але він сказав, що на кілька днів їде з Лондона. На щастя, не далеко - у графство Норфолк (дві години потягом від столиці). Там ми і зустрілись. Тоні виявився людиною доволі скромною і з чудовим почуттям гумору. Зізнався, він і сам ніколи не очікував, що напише такий хітовий "гімн". До речі, Тоні Бріттен - аж ніяк не є  завзятим шанувальником футболу. Вболіває хіба за скромний "Норвіч", який про Лігу чемпіонів і не мріє.

За яку з команд ти особисто вболівав під час фіналу?

Обрати було дуже важко. Скажімо так: я б порадів за перемогу кожної з цих команд. Але у разі поразки "Баварії", її було б шкода більше, аніж дортмундців. Все таки третій фінал за останні чотири роки. Колись у Мюнхені кепкували із леверкузенського "Баєра", називаючи той "Never-кузеном", адже команда ніколи не могла нічого виграти, усюди була другою. Минулий сезон баварців, думаю, провчив. А у цьому вони можуть сміливо святкувати. Їх команда – і справді, найкраща у Європі.

На якому матчі мрієш попрацювати у майбутньому?

Раніше мріяв побувати на фіналі за участі свого улюбленого закордонного клубу - "Челсі", або збірної Італії. Однак торік я відвідав Суперкубок, де "Челсі" поступився "Атлетико" 1:4, а ще вирішальний матч Євро, в якому "скуадра адзура"  була бита іспанцями 0:4... Здається, мені краще триматись подалі від фіналів, в яких я за когось вболіваю. Хоча, звичайно, попрацювати на фіналі Ліги чемпіонів за участі української команди - це було б незабутньо...

Наостанок вітаю усіх колег (і не лише тих, які брали це інтерв’ю :)) -  із Днем журналіста. Натхнення вам, розуму. І будьте чемні!

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телепростір
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим