Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

У НТКУ уже чухають потилицю з показом Олімпійських ігор в період з 2018 по 2024 рік

Розмір тексту:   Розділ: Спорт на ТБ Опублікував: Володимир Мула3 липня 2015 р., 12:55
У НТКУ уже чухають потилицю з показом Олімпійських ігор в період з 2018 по 2024 рік

Директор творчого об'єднання спортивних програм "UA:Перший" Микита Хорозов остерігається, що через продаж прав на трансляцію Олімпійських ігор Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) компанії Discovery Communications, в Україні менше глядачів зможе подивитися змагання.

Нагадаємо, 1 липня стало відомо, що МОК продав телевізійні та мультиплатформенні права на трансляцію Олімпійських ігор в період з 2018 по 2024 рік на території Європи компанії Discovery Communications, до якої входить канал Eurosport. Компанії також планують разом запустити новий спортивний канал для європейського глядача - Olympic Channel.

Права поширюються на всі платформи - ефірне телебачення, платне телебачення, інтернет і мобільне телебачення на 20 мовах в 50 країнах і регіонах Європи, за винятком Росії.

Відповідно до вимог МОК компанія Discovery забезпечить як мінімум 200 годин ефірного мовлення в дні літніх Олімпійських ігор і як мінімум 100 годин ефірного мовлення в дні зимових Олімпійських ігор.

Корпорація Discovery також отримує право субліцензування на більшості європейських ринків.

Пан Хорозов зазначив, що колектив спортивної редакції "UA:Перший" здивований такою угодою. За його словами, для України наслідки можуть бути негативні.

"Якщо ця угода означає, що Ігри буде показувати тільки Eurosport, то для України це погано. Далеко не всі домогосподарства мають цей канал і, відповідно, не всі зможуть подивитися Олімпіаду. Будь-які трансляції формуються з кількох сигналів. Літні Олімпійські ігри - це десь 10-12 сигналів, які ми отримуємо. І вже потім мовник формує підсумковий сигнал, розставляючи пріоритети на виступи українських спортсменів чи ті види спорту, які нашого глядача більше цікавлять. Якщо ж змагання показуватиме Eurosport, я не знаю, як буде формуватися картинка, вона може вийти доволі дивною", - каже директор.

Микита Хорозов також розповів, що довгі роки Національна телекомпанія України (НТКУ) купувала права у Європейської мовної спілки (EBU), членом якої вона є.

"Це була прозора система імплементації проекту. У 2014 та 2016 роках купували через комерційну компанію Sport 5, з ними було складніше, але ми купили пакетом зима-літо. На наступні роки був тендер EBU, ми колективно подавали заявки як члени. І от тільки на днях стало відомо про угоду МОК та Discovery. Тож я ще не знаю, як буде реалізована співпраця тепер. Чи буде Eurosport додатково спілкуватися з загальнонаціональними мовниками чи самостійно показуватиме. Канал Eurosport - це формат PAY TV, як вони реалізовуватимуть права формату FTA - невідомо. Чи підуть на ринок і скажуть купувати субліцензії... Поки що ніяких домовленостей не було. У разі, якщо компанія захоче купити обидва типи прав, з'явиться посередник. Це ускладнить процес", - каже керівник творчого об'єднання спортивних програм "UA:Перший".

Нагадаємо, у серпні минулого року компанія Discovery Networks у Центральній та Східній Європі, на Близькому Сході та в Африці (CEEMEA), що є підрозділом Discovery Communications, об'єднала підрозділ дистрибуції з компанією Eurosport International. Рішення про об'єднання підрозділів дистрибуції було прийнято після завершення у травні угоди з купівлі компанією Discovery Communications контрольного пакета акцій компанії Eurosport International.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: ТК
Теги: Олімпійські Ігри НТКУ 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим