Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Зарплати в конвертах і багато роботи. Звільнений із 5 каналу ведучий рубанув правду-матку

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула20 жовтня 2015 р., 09:59
Зарплати в конвертах і багато роботи. Звільнений із 5 каналу ведучий рубанув правду-матку

Ведучий безстрокового телемарафону 5-го каналу "Україна понад усе" і ранкового "Інформаційного ранку" Роман Сухан повідомив у Facebook, що його звільняють з каналу. З 19 жовтня він уже не працює в ефірі.

"Відсьогодні я не в ефірі! 5 канал в особі Володимира Мжельського оголосив, що мене звільняють. За що? Навіть не уявляю. За два тижні до того написав директору листа із вказанням недоліків формату, який півроку тому з колегами запустили в ефір. Головне – це недостатність ресурсу, кожен виконував роботу за трьох в надміру напруженому режимі. Просив через морально-психологічну втому залишити лише на ранкових ефірах чи повернути до журналістської діяльності...", - написав пан Сухан.

Шеф-редактор 5-го каналу Володимир Мжельський у коментарі MediaSapiens висловив здивування словами пана Сухана, що того звільняють з каналу.

За його словами, пан Сухан сам вирішив не виконувати своїх обов'язків.

"Зразу скажу вам, це повний брєд. Роман Сухан приходив на співбесіду, коли заходив на канал, і ми домовлялися, що він працюватиме у кількох напрямках, що він буде робити це, це і це. Потім він безпричинно сказав: оце я не буду робити, оцим я не хочу займатися, а взагалі я хочу бути "владычицей морской". Це означає, щ людина просто не хоче виконувати те, що мала. На жаль. Коли люди приходять і домовляються про якісь конкретні речи, я сподіваюся, що він їх буде виконувати. Конкретно, він сказав, що не хоче тепер працювати у форматі ведучого дня і ранку, а хоче працювати тільки зранку. І, можливо, хоче повертатися до нас як журналіст. Це занадто, на мою думку", - пояснив пан Мжельський.

MediaSapiens поцікавився умовами та обсягами роботи ведучого 5-го каналу в колеги пана Сухана Ольги Сніцарчук. "Я не вважаю, що ми працюємо понаднормово, що працюємо за трьох. Якщо порахувати наші години роботи, то, на мою думку, в мене дуже комфортний графік. Якщо є якісь недоліки в роботі, то ми їх намагаємося усувати, намагаємося переформатовувати ефір", - зауважила пані Сніцарчук.

Коментуючи своє звільнення, Роман Сухан звинуватив керівництво каналу у виплаті неофіційних зарплат, неоплачених лікарняних, джинсі в ефірі: "Набридло отримувати дві зарплати - офіційну в 1000 гривень і решту на приватну картку. Набридло переносити температуру на роботі. Редактора, який потрапив до лікарні на операцію після виходу на роботу "попросили" віддати половину зарплати з власної кишені іншому редактору, який його заміняв, бо лікарняні не передбачені. Набридло дивитись на відверту джинсу в ефірі. Новини поки що чисті! Але весь інший контент у переважній більшості за гроші", - написав він у Facebook.

Генеральний директор 5-го каналу Іван Адамчук у коментарі MediaSapiens заперечив, що канал виплачує неофіційні зарплати. "Це дурня повна. Усі співробітники отримують офіційну зарплату", - заявив він. Так само й Володимир Мжельський заявив, що канал платить зарплатню офіційно.

Однак джерела MediaSapiens на каналі підтвердили слова Романа Сухана про наявність неофіційних зарплат. За їхніми словами, в журналістському співтоваристві це давно не таємниця – і про це у власника 5-го каналу Петра Порошенка запитувала на його прес-конференції в грудні 2014 року журналістка СТБ Юлія Янчар-Загакайло (втім, тоді Президент України відповів лише на першу частину її запитання про те, коли він продасть 5 канал). Щоправда, за даними джерел MediaSapiens, офіційна зарплата журналістів становить не 1000 грн, як написав пан Сухан, а близько 5 тис. грн. Решту зароблених грошей їм перераховують на другу картку. При цьому журналісти офіційно оформлені в штаті компанії.

Колеги Романа Сухана підтримали його у Facebook. "Ну нарешті хоч хтось це все озвучив!", - написала колишня журналістка 5-го, нині ведуча "1+1" Соломія Вітвіцька. Втім, деякі з його колег по 5-му каналу на умовах анонімності сказали, що чули на каналі про те, що пан Сухан не хотів виконувати всіх своїх обов'язків і мало працював.

Роман Сухан працював на 5-му каналі з 2005 року з перервою на два роки на роботу на каналі "Україна". Він зазначив, що залишається патріотом 5-го каналу і не виключив, що при іншому топ-менеджменті повернеться на канал.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: MediaSapiens
Теги: 5 Канал 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим