Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Порошенко доручив Луценку розібратися з "Інтером"

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула5 вересня 2016 р., 15:06
Порошенко доручив Луценку розібратися з "Інтером"

Президент Петро Порошенко доручив генеральному прокурору Юрію Луценку взяти під особистий контроль розслідування подій, які сталися на телеканалі "Інтер" 4 вересня.

Про це глава держави повідомив на нараді з керівниками силових відомств 5 вересня, інформує прес-служба президента.

"Я доручив генеральному прокурору взяти розслідування під особистий контроль, бо залишається багато запитань", – сказав Порошенко.

Він також доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову докласти максимальних зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях Києва і в цілому в Україні – і тримати ситуацію на контролі.

"Українська влада здатна, зможе забезпечити безпеку і порядок на вулицях Києва і всієї України. Не буде в будь-якому разі допущено ескалації насильства. Це є наше принципове завдання і я впевнений, що це буде забезпечено. Просив би, Арсене Борисовичу, взяти це під особисту увагу", – сказав президент.

"Неприпустимо, щоб хтось вривався (до будівель), підпалював - я впевнений в тому, що це не має жодного відношення до патріотів. Сьогодні це не менш, або навіть більше шкодить Україні, ніж будь-які контакти з провокаторами", – заявив Порошенко.

Він наголосив, що силові відомства не повинні допустити ескалації насильства, а дії ЗМІ слід оцінювати в рамках закону.

"Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб", – наголосив президент.

Порошенко вважає, що для цього Верховна Рада, за ініціативи Ради національної безпеки і оборони, має забезпечити це на законодавчому рівні.

"Прошу, Олександре Валентиновичу, скоординувати позицію з парламентом законодавчого забезпечення захисту інтересів у сфері національної безпеки, в галузі стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки держави. Прошу взяти це негайно до виконання", – сказав президент, звертаючись до секретаря РНБО.

Президент також зазначив, що Служба безпеки України має забезпечити відповідне інформаційне й аналітичне забезпечення.

Як відомо, увечері 4 вересня у Києві обурені політикою каналу люди пікетували будівлю "Інтера", згодом там сталася пожежа.

Нацполіція повідомила про шістьох затриманих під будівлею "Інтера" у столиці. Згодом стало відомо, що з Шевченківського райуправління Нацполіції у м.Києві звільнили майже всіх затриманих, підозру їм не вручали.

21 лютого співробітниця "Інтера" Марія Столярова під час прямого ефіру "Подробностей недели" висловилася нецензурно, коли журналістка Олена Зоріна спілкувалася з родичами загиблих на Євромайдані. Столярову видворили з України на 5 років.

А на початку серпня в інтернет виклали переписку співробітниці "органів безпеки" т.зв. "ДНР" Тетяни Єгорової з працівниками каналів "Інтер" і "Донбас", з якої слідує, що Столярова звітувала про контент новин перед представниками "ДНР".

5 серпня Служба безпеки заявила, що перевірить оприлюднене листування.

Однак згодом група людей зажадала від влади заборонити мовлення телеканалу "Інтер" через "антиукраїнський", на їхню думку, концерт, показаний телеканалом до 25-ї річниці Незалежності України.

31 серпня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вимагав покарати телеканал "Інтер" за "антиукраїнську та антидержавницьку" політику.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: УП
Теги: Петро Порошенко телеканал Інтер 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим