Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

До кінця року на сході зведуть ще три телевежі

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула21 лютого 2017 р., 11:58
До кінця року на сході зведуть ще три телевежі

До кінця 2017-го року на Донбасі та Херсонщині мають з'явитися ще три телевежі.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

Зокрема, вежу збудують в місті Покровськ Донецької області, в селі Бахмутівка Луганської області та в селищі Чаплинка Херсонській області.

За словами Туки, вежі будуються за кошти місцевих бюджетів, оскільки в держбюджет через дефіцит не вдалося закласти необхідну суму.

Як уточнив на запитання "Української правди" державний секретар Міністерства інформполітики Артем Біденко, одна вежа обійдеться приблизно у 12-17 мільйоні гривень.

Телевежу в Покровську збудують висотою у 200 метрів замість нинішньої вежі в 69 метрів. Завдяки збільшенню висоти, вдасться охопити телесигналом 852 тисячі осіб (нині це 573 тисяч) та радіосигналом — 581 тисяч (нині 198 тисяч) .

Телевежу в Бахмутівці матиме 150 метрів замість чинної в 60 метрів. Кількість користувачів телесигналу збільшиться з 15 до 46 тисяч осіб, радіосигналу — з 42-х до 140 тисяч осіб.

Нинішня телевежа в Чаплинці має 92 метри, її піднімуть до 110 метрів. Кількість користувачів телевізійного сигналу збільшиться з 35 тисяч до 37 тисяч, радіослухачів — з 22 до 44 тисяч користувачів.

Реагуючи на критику щодо повільних темпів відновлення українського мовлення на Донбасі та в окупованому Криму, Тука пояснив, що основний час забирає не будівництво, а тривалі погоджувальні процедури.

"Це складне обладнання і важкий будівельний об'єкт, треба робити величезну кількість розрахунків, узгоджень, погоджень і основну частина часу займає саме паперова робота", — пояснив Тука.

Нагадаємо, 5-го грудня 2016-го року було офіційно відкрито відновлену телевежу на горі Карачун під Краматорськом висотою 186 метрів.

Також у грудні почали зводити 150-ти метрову вежу в селищі Чонгар в Херсонській області, яка подаватиме сигнал в окупований Крим. За словами Туки, станом на лютий 2017-го сама вежа уже змонтована, зараз триває процес налаштування обладнання.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: УП
Теги: Телевежа 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим