Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Короткометражка про кримських татар отримала нагороду в США

Розмір тексту:   Розділ: Кіно Опублікував: Володимир Мула4 травня 2015 р., 10:18
Короткометражка про кримських татар отримала нагороду в США

Документальний короткометражний фільм про кримських татар "Кирим" українського режисера Ксенії Жорноклей отримав бронзову статуетку "Приз Ремі" на міжнародному кінофестивалі в Х'юстоні.

"Оскільки метою створення фільму було розповісти за кордоном історію кримських татар і про те, що відбувається сьогодні в Криму, то я вважаю це вже маленькою перемогою. Питання Криму має міжнародне значення, не тільки для самих українців і кримських татар, але також і для всього цивілізованого світу, де права і свободи людини - норма, а не привілей ", - цитує слова режисера Крим.Реаліі.

Фільм "Кирим" був знятий влітку 2014 року. Робота була показана в Києві в рамках Міжнародного кінофестивалю про права людини Docudays. Фільм оповідає про долю кримськотатарського народу, який 60 років тому пережив депортацію, а зараз опинився під владою чужої країни.

Раніше повідомлялося, що фільм про депортацію кримських татар "Хайтарама" режисера Ахтема Сейтаблаєва отримав премію Ніка в номінації найкращий фільм країн СНД і Балтії. Фільм заснований на реальних подіях - депортації татарського населення півострова під час Великої Вітчизняної війни.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: korrespondent.net
Теги: Премія США Крим 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим