Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Члени Європейської кіноакадемії опросили Путіна звільнити Сенцова

Розмір тексту:   Розділ: Інші новини Опублікував: Володимир Мула20 серпня 2015 р., 10:24
Члени Європейської кіноакадемії опросили Путіна звільнити Сенцова

Члени Європейської кіноакадемії опублікували на сайті організації відкритого листа до Володимира Путіна, в якому закликають його звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова. Також кінематографісти звернулися до спікера Держдуми Сергія Наришкіна, директора ФСБ Олександра Бортнікова, глави МВС Володимира Колокольцева і генерального прокурора Юрія Чайки.

"Беручи до уваги те, що ключовий свідок звинувачення відмовився від свідчень, оскільки вони були "дані під тиском і примусом", ми шоковані, що звинувачення Олега Сенцова у скоєнні "злочинів терористичного характеру" досі залишається чинним", - йдеться в листі.

Автори послання просять негайно звільнити режисера, зняти з нього звинувачення за браком доказів і реабілітувати. Вони також наполягають на проведенні розслідування обставин затримання українця співробітниками ФСБ, а також ретельній перевірці заяв Сенцова про тортури.

Під публікацією підписалися режисери Вім Вендерс, Стівен Долдрі, Майк Лі, Кен Лоуч, Агнешка Холланд, Анджей Вайда, Кшиштоф Зануссі, актор Даніель Ольбрихський та інші.

Нагадаємо, що в травні 2014 року Сенцова затримали за підозрою в створенні на території Криму терористичного співтовариства і організації терактів.

Сенцов став відомим після дебютного фільму "Гамер", знятого ним у 2011 році на власні гроші, що потрапив у програму Роттердамського кінофестивалю.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: korrespondent.net
Теги: Володимир Путін Сенцов 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим