Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

В уряді заговорили про доцільніть проведення "Євробачення-2017" в Україні

Розмір тексту:   Розділ: Інші новини Опублікував: Володимир Мула18 травня 2016 р., 18:40
В уряді заговорили про доцільніть проведення "Євробачення-2017" в Україні

Міністр фінансів Олександр Данилюк допускає, що Україна може передати право на проведення Євробачення іншій країні через надто високу вартість проведення цього конкурсу.

Про це він написав у своїй колонці на "Економічній правді".

"Через специфіку своєї роботи я повинен думати про бюджет. Я закликаю тверезо оцінити можливості і вигоди Євробачення і нагадую, що проект повинен бути фінансово обґрунтованим. 1 мільярд гривень (у який вартість оцінили експерти – ред.) – це величезна сума. Зрештою, світ знає п'ять прикладів передавання права на проведення конкурсу. Наприклад, Франція у 1960 році передала його Британії", – написав він.

Данилюк додав, що, якщо Україна все ж вирішить проводити конкурс, слід сформулювати, "чому ми це робимо, і яка користь від цього для держави".

У той же час він розповів, що підготовку до конкурсу обговорили у середу на засіданні уряду, в результаті чого було вирішено протягом місяця провести відкритий національний конкурс для вибору міста, яке прийме Євробачення.

"Нам потрібне місто, яке точно знає, як використає цю можливість для свого розвитку", – написав він, нагадавши, що "після першого етапу децентралізації бюджети міст стали переважно профіцитними", а отже обране місто повинне буде розділити фінансові ризики з державою.

"Ми очікуємо від міст не тільки доброї волі на проведення, але й пакета інфраструктурних проектів, на які ми будемо залучати кошти інвесторів та донорів", – додав він.

Також Данилюк повідомив, що при Кабміні буде створено проектний офіс, який займеться підготовкою до Євробачення і запевнив, що підготовка пройде прозоро і під контролем громадськості і волонтерів.

"Важливе завдання – комунікації навколо конкурсу. Ми повинні розповісти світові про себе і довести інвесторам, що Україна є сприятливим місцем для інвестицій. Це означає прискорення реформ і демонстрація нового рівня держуправління", – написав міністр.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: УП
Теги: Євробачення-2017 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим