Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Росія не приїхала на зустріч делегацій країн-учасниць "Євробачення-2017"

Розмір тексту:   Розділ: Інші новини Опублікував: Володимир Мула16 березня 2017 р., 12:28
Росія не приїхала на зустріч делегацій країн-учасниць "Євробачення-2017"

У Києві упродовж трьох днів 42 голів делегацій країн-учасниць "Євробачення-2017" ознайомлювалися з підготовкою України до 62-го міжнародного пісенного конкурсу. На зустріч голів делегацій, яка щороку в березні проходить у місті-господарі "Євробачення", зі всіх 43 країн-учасниць не приїхала лише Росія.

Про це розповіла тимчасово виконуюча обов'язків публічного акціонерного товариства "Національна суспільна телерадіокомпанія України" Ганна Бичок.

"Єдина Росія не приїхала", – сказала Ганна Бичок.

За її словами, цього року рекордна кількість країн-учасниць – 43 країни – змагатимуться за перемогу на "Євробаченні". Так багато конкурсантів за всю історію шоу було лише двічі – у 2008 і 2011 роках.

"Загалом, допускається 45 країн-учасниць, максимум 46. Тож 43 країни-учасниці – це досить велика кількість. Це для нас показово, що Україна переживає непрості часи, на сході йде війна, при тому нам довіряють", – пояснила пані Бичок.

Вона розповіла, що НСТУ як мовник-організатор конкурсу, відповідала за зустріч голів делегацій. Всі представники країн-учасниць, члени наглядової ради Європейської мовної спілки, іноземні журналісти оглянули Міжнародний виставковий центр (МВЦ) на лівому березі Дніпра, де в травні проходитиме "Євробачення-2017". Делегації пересувалися по Києву кількома автобусами.

"Ми продемонстрували на локаціях МВЦ фільми, в яких показано, де і що буде розташовано. Тоді проїхали повз Конгресно-виставковий центр "Парковий", де під час тижнів Євробачення розташується Євроклуб. Показали їм місце біля Маріїнського палацу, поряд з будівлею Верховної Ради, де буде найдовша за історії конкурсу червона доріжка довжиною 265 метрів. Ми їх розігріли. Всі були задоволені", – додала Ганна Бичок.

Під час візиту в Київ голови делегацій познайомилися з основною командою "Євробачення-2017", суспільним мовником та Київською міською радою. Після екскурсії по офіційних локаціях "Євробачення-2017" вони ознайомилися з організацією роботи основної команди під час тижнів "Євробачення-2017", із планом спеціальних подій в рамках пісенного конкурсу, а також як виглядатимуть три головні шоу.

Виконавчий директор "Євробачення" Йон Ола Санд під час брифінгу, присвяченого результатам візиту представників іноземних делегацій та преси країн-учасниць пісенного конкурсу до Києва, сказав, що ці три дні були дуже продуктивними та активними.

"Це були чудові зустрічі, де нам продемонстрували прогрес протягом останніх місяців, тижнів, я б навіть сказав, днів", – зазначив Йон Ола Санд.

Він підкреслив, що з травня 2016 року багато часу провів в Києві, тісно працював з НСТУ і українською владою.

"Щороку ми стикаємося з великою кількістю випробувань під час підготовки до такого рівня події. Також ми маємо випробування тут в Україні. Ми, Європейська мовна спілка, вдячні суспільному мовнику і київській владі за те, що вони разом вирішують ці питання. На сьогодні всі питання, які виникали протягом восьми місяців, були вирішені. Я зараз гордий повідомити, що ми повністю готові зустрічати "Євробачення" в Києві у травні", – додав виконавчий директор "Євробачення".

Йон Ола Санд розповів, що завжди є багато випробувань і вони будуть продовжуватися аж до останнього тижня "Євробачення". Так відбувається щороку: місто-організатор та мовник-організатор приймають велику кількістю викликів.

"Ми зараз дуже гарно рухаємося. Від сьогодні і надалі я буду багато часу перебувати в Україні, щоб допомогти якнайкраще підготуватися до шоу. Ми маємо дуже багато всього зробити, але запевняємо вас, що ми впораємося", – підсумував Йон Ола Санд.

Заступник керівника Національної суспільної телерадіокомпанії Павло Грицак розповів, що протягом останніх чотирьох тижнів до команди "Євробачення-2017" приєдналися 220 українських та іноземних фахівців. Cтаном на сьогодні є 43 процедури закупівлі товарів робіт і послуг для підготовки і проведення "Євробачення-2017".

"22 березня організатори конкурсу планують розпочати підготовчі роботи для заїду у МВЦ. А з 28 березня повноцінним ходом будуть іти монтажні роботи", – зазначив Павло Грицак.

За даними пана Грицака, на дев'ять подій "Євробачення" – репетиції, півфінали і фінал – продано 23 тисячі квитків на суму більше 32 млн. гривень. З них близько 60% квитків придбали українці і відповідно більше 40 % квитків купили іноземці. Фан-клубам квитки продають пакетами.

Нагадаємо, наприкінці засідання голів делегацій країн-учасниць "Євробачення-2017" було визначено, під яким номером у фіналі конкуру виступатиме представник країни-господарки. За результатами короткого жеребкування Україна, яку представляє група O.Torvald, отримала 22-й номер.

Представник Росії, згідно з жеребкуванням країн-учасниць, буде виступати у другому півфіналі. Однак, наразі Державна прикордонна служба та Служба безпеки України перевіряють інформацію про те, чи справді російська співачка Юлія Самойлова, делегована на конкурс у Київ мовником "Первый канал", влітку 2015 року прибула в окупований Крим, оминувши український Контрольно-пропускной пункт. Якщо ця інформація підтвердиться, тоді Юлія Самойлова порушила закон України та їй заборонений в'їзд в Україну.

Йон Ола Санд сказав, що Європейська мовна спілка підтримає рішення української влади щодо участі (чи не участі) Юлії Самойвової. Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що Україна буде розв'язувати це питання згідно з духом пісенного конкурсу "Євробачення".

Півфінали 62-го за ліком пісенного конкурсу відбудуться 9 та 11 травня. Фінал "Євробачення-2017" – 13 травня.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: detector.media
Теги: Київ Євробачення-2017 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим