Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Техдиректор ISTIL Євген Лапін: "Наша ПТС не має аналогів в Україні"

Розмір тексту:   Розділ: Ексклюзив Опублікував: Володимир Мула22 січня 2014 р., 11:17
Техдиректор ISTIL Євген Лапін: "Наша ПТС не має аналогів в Україні"
Євген Лапін

Нещодавно компанія ISTIL презентувала нову пересувну телевізійну станцію IstilWhite вартістю € 2 000 000. ПТС призначена для зйомок прямих ефірів, записів концертів і музичних телевізійних проектів під монтаж.

Станція створена на базі стаціонарної апаратної компанії ISTIL, обладнана 12 відеокамерами Full HD Sony HDC 1550 з можливістю розширення до 20 камер.

На борту також встановлено дві сучасні камери уповільненого повтору HD-якості Super Slow Motion з сервером повторів EVS, що забезпечує високу якість зйомки масштабних заходів. Також є можливість використовувати потужності двох додаткових радіо-камер для зйомки оперативних репортажів та інтерв'ю з різних місць.

Детальніше про нову ПТС "ТелеПростору" розповів технічний директор ISTIL Studios Євген Лапін.

- Чому було прийнято рішення про будівництво нової ПТС? Вас не влаштовувала потужність існуючої станції?

- Існуюча ПТС, IstilGrey - обслуговує великі культурно-масові та спортивні заходи. Замовлень у нас стало більше, і ми розуміли, що необхідно розробити ще одну ПТС, не таку велику, як IstilGrey і в трохи іншій комплектації.

Так з'явилася ідея створення ПТС, яка отримала назву IstilWhite - мобільна апаратна на колесах, яка зможе обслужити набагато більше території.

Основне призначення IstilWhite - забезпечувати відеозйомку, прямі трансляції, телетрансляції концертних шоу, спортивні та політичні заходи.

- Яке обладнання використовувалося для будівництва IstilWhite?

- У якості автомобіля ми використовували тягач Renault. При будівництві попередньої ПТС IstilGrey ми використовували обладнання Sony, а оскільки обладнання обох станцій має бути взаємодоповнюючим і взаємозамінним, - в IstilWhite також все обладнання від Sony.

- Що унікального в IstilWhite? Чи  є аналоги в Європі?

- У Європі аналоги напевно є, в Україні - немає. Жодна ПТС не може зрівнятися з IstilWhite ні за обсягом, ні за рівнем обладнання. Більш того, в IstilWhite - просторо, тут комфортно перебувати людям. Якщо раніше при будівництві ПТС увагу будівельників було більше звернено до технічних можливостей станції і в неї намагалися встановити і вбудувати обладнання по-максимуму, то зараз ми також подбали про персонал і творчу групу.

Відмітна особливість IstilWhite - наявність другого звукорежисерського відсіку, що дуже важливо при необхідності роботи в прямоефірних і під запис концертних шоу з "живим звуком".

- З якими труднощами ви зіткунулись при будівництві станції? Яким чином вдалося вмістити все обладнання в одну машину?

- При будівництві ми зупинялися на кожному модулі і вирішували, як можна його вдосконалити. У IstilWhite поміщається рівно стільки обладнання, скільки потрібно. Для кожного виїзду ми готуємо окрему конфігурацію ПТС, залежно від завдань зйомки. В одному випадку є необхідність везти всі 15 відеокамер, в іншому - буде достатньо і восьми.

- Який мінімальний технічний райдер для роботи ПТС?

- Обмежень ніяких немає, адже ми можемо оптимізувати ПТС під умови кожної ситуації. Немає прив'язки комутації, немає фіксованих робочих місць - все може мінятися залежно від завдання.

- Скільки фахівців працює в ПТС при звичайній зйомці? Чи відчуваєте ви брак кадрів з досвідом роботи в ПТС на масштабних проектах?

- На одному проекті працює мінімум 10 чоловік технічного персоналу. Звичайно, і одна людина може, але краще, щоб кожен займався своєю справою. Увесь колектив, який брав участь у попередніх роботах на цьому обладнанні, перейшов в основний склад екіпажу IstilWhite.

У IstilWhite змінилася тільки конфігурація, а обладнання, по суті, залишилося те ж.

- Чи володіє ПТС стаціонарним ап-лінком?

- IstilWhite дозволяє підключати як зовнішні джерела, так і 4 супутникові приймачі. Також є можливість поставити набір для зворотного контрольного прийому якої-небудь передавальної станції або для прийняття супутникових каналів службового зв'язку.

- Український телеринок невеликий. Чи означає це, що нова ПТС переважно буде працювати за кордоном?

- Ви недооцінюєте український ринок. Основна вимога ТВ-ринку - якість. Якість устаткування і досвідченість персоналу. Також не менш важлива - ціна. Ми пропонуємо рішення, що відповідає всім цим критеріям.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телепростір
Теги: Istil 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим