Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Torsat не визнає судовий позов проти компанії і вважає його безпідставним

Розмір тексту:   Розділ: Новини супутникового телебачення Опублікував: Володимир Мула21 березня 2014 р., 15:05
Torsat не визнає судовий позов проти компанії і вважає його безпідставним

Адміністративний позов, поданий проти компанії Torsat, є безпідставним і суперечить законодавству України.

Про це йдеться у листі, який надійшов на адресу редакції "ТелеПростора" від компанії.

Публікуємо текст листа повністю:

"Згідно Закону України "Про телебачення і радіомовлення" ретрансляцію телеканалів на території України здійснюють ліцензовані провайдери програмної послуги, при цьому поширюватися можуть тільки телеканали, програмний продукт яких відповідають законодавству України.

Національна рада, як спеціальний, постійно діючий конституційний орган, здійснює нагляд за дотриманням законодавства у сфері телебачення і самостійно визначає, які телеканали відповідають законодавству України (т.зв. "адаптовані") і можуть поширюватися на території України, а які ні.

Компанія Torsat не є провайдером програмної послуги та не здійснює розповсюдження будь-яких телеканалів, і, тим більше, не визначає, які телеканали можуть ретранслюватися на території України. Крім того, компанія Torsat не є суб'єктом владних повноважень і тому не може виконати функцію державного органу.

Таким чином, рішення про "визнання іноземних каналів такими, що не відповідають законодавству України, а також тимчасове припинення ретрансляції цих каналів" може бути прийняте виключно Національною Радою України з телебачення і радіомовлення, як спеціальним, постійно діючим конституційним органом, який володіє необхідними повноваженнями".

Варто зазначити, що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення 20 березня подала позов до Окружного адміністративного суду Києва проти компанії Torsat з вимогою визнати канали "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "Россия-24" і "НТВ Мир" такими, що не відповідають законам України та Європейській конвенції про транскордонне телебачення.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телепростір
Теги: Нацрада Позов 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим