Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Російський "Дождь" мовить з квартири одного зі своїх співробітників

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула8 грудня 2014 р., 15:33
Російський "Дождь" мовить з квартири одного зі своїх співробітників

Російський телеканал "Дождь" мовить із квартири одного зі своїх співробітників, бо проект "Сноб" попросив його покинути приміщення своєї редакції, де була тимчасова студія "Дождя".

"Ми продовжуємо виходити в ефір http://tvrain.ru/live/", - повідомив канал у Твіттері в понеділок, 8 грудня.

Як повідомляв "Дождь", у п'ятницю, 5 грудня, керівництво телеканалу попросили покинути приміщення до понеділка, не назвавши причини.

Раніше керівництво "Дождя" домовилося з проектом "Сноб", який належить мільярдеру Михайлу Прохорову, про тимчасову студію в будівлі на "Красный октябрь". Домовленість передбачала, що "Дождь" буде мовити з редакції "Сноба" до лютого.

Гендиректор "Дождя" Наталя Синдєєва тоді сказала Forbes, що з 8 грудня телеканал буде мовити з тимчасових студій, які будуть розташовані, ймовірно, у квартирах співробітників. А пізніше показала у Твіттері процес монтажу такої студії.

"На монтаж повноцінної студії нам потрібен місяць", - зазначала Синдєєва.

4 грудня Управління Роскомнагляду по Центральному федеральному округу РФ розіслало операторам зв'язку лист із проханням повідомити, чи мовить "Дождь" у їхніх мережах на території Москви й Московської області, і надіслати копію угоди з каналом.

Пізніше в Роскомнагляді пояснили, що це пов'язано з тим, що телеканал змінив фактичну адресу редакції й не сповістив про це відомство.

За словами Синдєєвої, вони владнали питання з Роскомнаглядом і найближчим часом спрямують їм лист щодо зміни фактичної адреси редакції. При цьому "Дождь" не буде переоформлювати ліцензію на мовлення (що необхідно робити при зміні адреси), поки не знайде постійної студії.

"Дождь" планував із 2015 року переїхати до студії в бізнес-центрі "Красная роза". У жовтні ЗМІ писали, що керівництво каналу вступило в завершальну стадію переговорів із власником приміщення, компанією KR Properties.

Однак телеканалу довелося відмовитися від цього приміщення з економічних причин: "За той час, що ми вели договір і готувалися до ремонту, був ухвалений закон про заборону реклами на платних каналах, і ми змушені були скорегувати наш бюджет на 2015 рік. Крім того, різко зріс курс долара, а договір із "Красною розою" був у доларах", - сказала Синдєєва.

Джерела в "Дождя" вважають, що причини переїзду з редакції "Сноба" такі ж, як і у випадку з "Гутою", – "політика".

"Гута-Девелопмент" здавала "Дождю" приміщення в сусідньому з редакцією "Сноба" будинку на "Красному октябрі", однак у березні 2014 року компанія оголосила, що не буде продовжувати з телеканалом договір після червня.

Сторони домовилися, що телеканал залишиться на "Красному октябрі" до кінця 2014 року, поки йдуть пошуки нової студії, однак у жовтні "Гута" попросила телеканал достроково покинути приміщення, пославшись на майбутній ремонт.

Керівництво "Дождя" домовилося з проектом "Сноб", що буде мовити з їхньої редакції до лютого 2015 року. "Гута" здає приміщення й редакції "Сноба", але джерела "Forbes" запевняють, що рішення про виселення "Дождя" звідти приймала не девелоперська компанія.

Головний редактор "Дождя" Михайло Зигар сказав РБК, що телеканал був готовий до того, що їх знову виженуть. "Варіантів мовлення багато, уже довгий час перебуваємо в тонусі, були до такого готові. Тим більше що для роботи каналу потрібні не стіни, а люди, люди продовжують працювати, а задній [план] за ведучим уже давно не важливий", - сказав він.

Зигар сказав, на проведенні контенту ситуація не позначиться.

Керівник "Сноба" Микола Усков заявив: "Ми планували надавати приміщення телеканалу певний час, доки вони не знайдуть іншу студію, але плани змінилися".

"Дождь мав з'їхати з "Октября" за рішенням "Гути" із середини жовтня, ми їм допомогли полегшити переїзд, розташували тимчасово у своєму приміщенні, у нас немає договору оренди. Зараз на це приміщення свої плани", - сказала гендиректор "Сноба" Марина Геворкян.

"Там хороший видовий зал, починаємо робити ремонт і створювати клубний простір (що саме, ще не вирішено) для себе, здавати в оренду не будемо", - додала вона.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: УП
Теги: Телеканал Дождь 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим