Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Прокуратура розслідуватиме напад на "Інтер" як теракт

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула20 жовтня 2016 р., 13:51
Прокуратура розслідуватиме напад на "Інтер" як теракт

Прокуратура міста Києва внесла у справу компанії "Національні інформаційні системи", яка виробляє новини для телеканалу "Інтер", додаткову кваліфікацію "терористичний акт" та скерувала її до Служби безпеки.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури міста Києва Надія Максимець.

За її словами, тепер досудовим розслідуванням займатиметься не Національна поліція міста Києва, а СБУ.

"Прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості по 258-й статті, в подальшому було внесені відомості про зміну підслідності у кримінальному провадженні, оскільки раніше цим займалися органи Національної поліції. Зважаючи на додаткову кваліфікацію даної події, відповідне досудове розслідування проводитиме СБУ", - сказала Максимець.

За її словами, тепер провадження кваліфіковано за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

"Три були порушені одразу. Це – перешкоджання діяльності журналістів, умисний підпал, хуліганство із застосуванням спеціальних предметів Кримінального кодексу України. І, відповідно, стаття 258 Кримінального кодексу – терористичний акт. Всі матеріали скеровані для об'єднання та проведення подальшого досудового розслідування", – додала речниця прокуратури.

"Відповідно, подальше проведення досудового розслідування проводитиме слідчий відділ СБУ в Києві та Київській області. Минулого тижня ми їм всі матеріал офіційно направили. Я думаю, цього тижня вони вже мають бути у них", – зазначила Максимець.

Як відомо, 4 вересня на офіс "Національних інформаційних систем", які створюють новини для телеканалу "Інтер", було скоєно напад. В результаті в офісі розпочалася масштабна пожежа, постраждали люди.

Співголова фракції "Опозиційного блоку" в Раді Олександр Вілкул заявив, що люди, які напали на канал "Інтер" 4 вересня, отримали по 200 доларів винагороди, а організували все керівники "Народного фронту" Арсен Аваков, Олександр Турчинов і Арсеній Яценюк.

Джерела "Української правди" в СБУ підтвердили, що дані, озвучені Вілкулом, є в розпорядженні спецслужби.

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков заявляв, що слідство розглядає кілька версій причин пожежі, в тому числі і самопідпал.

5 жовтня Шевченківський районний суд Києва зобов'язав СБУ відкрити кримінальне провадження в зв'язку з нападом на офіс компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє програми для телеканалу "Інтер".

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: УП
Теги: телеканал Інтер 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим