Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

ТВі знову призупинив мовлення

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула19 червня 2015 р., 14:01
ТВі знову призупинив мовлення

Телеканал ТВі, який перезапустився наприкінці квітня, у другій половині червня знову припинив роботу. Цю інформацію "Телекритиці" підтвердила редактор новин каналу ТВі Алла Чиж.

"Цього тижня я не працювала на каналі - моє чергування було минулого. Але знаю, що в приміщенні вимкнули електроенергію, начебто через борги перед орендодавцем. Однак керівництво обіцяє з понеділка відновити ефір. Все це на рівні чуток", - розповіла вона.

Редактор також зазначила, що заборгованість перед працівниками погасили частково.

"Тим людям, які залишилися працювати на каналі після перезапуску, частково повернули гроші. Переді мною у них був борг за 3 місяці - за один виплатили, за поточний також розрахувалися. Як далі буде, ми не знаємо", - зазначила пані Чиж.

Нагадаємо, 7 травня колишні працівники телеканалу ТВі, яким роботодавець заборгував заплату,прийшли під стіни каналу з протестом. Біля будівлі каналу близько 20 працівників вимагали повернути їм гроші, які телеканал не виплачує вже 4 місяці, незважаючи на відновлення роботи каналу. За словами працівників каналу, керівництво пообіцяло спочатку розрахуватись з тими, хто зголосився надалі працювати на каналі, однак поки що й вони своїх грошей не отримали.

З 23 березня телеканал ТВі припинив мовлення. Директор каналу ТВі Ольга Манько повідомила, що "у зв'язку зі складною економічною ситуацією в країні, а також з тим, що канал є дотаційним, його діяльність призупинено до кращих часів". При цьому канал заборгував працівникам зарплату за три місяці.

20 березня працівники ТВі блокували канал з вимогою виплатити борги по зарплаті. Детальніше про проблеми на ТВі читайте в інтерв'ю представників колективу. 30 березня директор ТОВ "Інфо24", на яке оформлена ліцензія на супутникове мовлення каналу ТВі, Максим Урбанський заявив, що борги по зарплаті будуть виплачені співробітникам телеканалу "після відновлення платоспроможності підприємства", але конкретних термінів не назвав.

22 квітня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики вирішив звернутися до прокуратури Києва та МВС щодо порушення прав співробітників телеканалу ТВі.

Із 27 квітня ТВі відновив мовлення. В інтерв'ю "Дусі" Максим Урбанський пообіцяв врегульовувати фінансові суперечності з колективом індивідуально в кожному випадку, та звинуватив у багатьох проблемах каналу попереднього керівника Ольгу Манько. Пані Манько ці звинувачення відкинула.

6 травня стало відомо, що Голосіївське районне управління внутрішніх справ ГУ МВС у місті Києві почало службове розслідування бездіяльності міліції щодо поданої Незалежною медіа-профспілкою України заяви про порушення трудових прав працівників телеканалу ТВі. Водночас, за заявою НМПУ відкрито кримінальне провадження за статтями 356 (самоправство) і 175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) Кримінального кодексу України, восьми особам уже вручені повістки. Згодом провадження може бути відкрито і за статтею 172 ККУ (грубе порушення законодавства про працю).

27 травня колектив телеканалу ТВі за участі Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) та профспілки "Асоціація праці" провели акцію протесту біля Голосіївського районного управління УМВС у Києві.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: ТК
Теги: телеканал ТВі 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим