Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

На Аласанію чинили тиск із оточення президента - журналісти

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула16 листопада 2016 р., 17:35
На Аласанію чинили тиск із оточення президента - журналісти

На Зураба Аласанію чинили тиск із оточення президента через журналістські розслідування про статки Петра Порошенка, які виходили на "UA:Перший" в час його керівництва НТКУ.

Про це йдеться у матеріалі Олексія Братущака на "Українській правді".

Так, журналіст проекту "Слідство.Інфо" Дмитро Гнап каже, що в Адміністрації президента, наприклад, невдоволені виходом сюжету про офшори Порошенка. Журналістам ніхто не телефонує, аби вони не оприлюднили записи таких розмов, а от Аласанія, за словами Гнапа, постійно розповідав, що йому телефонують і тиснуть.

Ведуча проекту "Схеми. Корупція в деталях" Наталя Седлецька писала у Facebook, що "весь удар протягом 2 років Зураб тримав на собі", а після його звільнення є ризик, що "розслідування з каналу спробують прибрати руками нового керівництва".

Депутат "Народного фронту" Антон Геращенко на закиди щодо тиску на журналістів або керівників каналу заявив журналісту УП: "Людина, яка каже про телефонні дзвінки та тиск, має це підтвердити. Наприклад, роздруківкою: хто й коли телефонував. Якщо цього немає, то така людина або бреше, або каже правду, але боїться".

Депутат від БПП й багаторічна речниця Порошенка Ірина Фріз заперечила можливість тиску на телеканали з боку АП:

"Коли у 2014-му році я очолила управління з інформаційної політики Адміністрації президента, мною були закладені певні стандарти для співпраці з редакторами, журналістами та медіа. Жодного разу ані тоді, ані зараз, у цьому я переконана, прямих вказівок пану Аласанії від управління інформаційної політики не поступало".

"Якщо він говорить про інше, то я можу вийти в прямий ефір – і хай скаже, хто на нього тиснув. Я переконана, що такого з боку управління інформаційної політики бути не може", – заявила Фріз.

Однак нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв, який колись працював на "5 каналі" Порошенка, розповів: "Я працював з Петром Порошенком безпосередньо. Я пам'ятаю, колись я був в студії як ведучий, і до мене зайшов Олександр Народецький (на той час шеф-редактор "5 каналу" – ред.), протягнув слухавку і сказав: це – Порошенко. Він намагався прямо по ходу новин впливати на те, що я розповідав".

"З того часу, боюсь, він змінився в гірший бік. Петра Олексійовича, здається, президентство остаточно зіпсувало", – вважає Соболєв.

Уже після звільнення Аласанії у "Схем" вийшло розслідування про віллу Порошенка в Іспанії, не згадану у президентській декларації про доходи. Депутат від БПП Сергій Лещенко навіть звернувся з цього приводу до НАЗК.

У той же час, тимчасовий керівник НТКУ запевнив УП, що ані з цього приводу, ані з іншого йому ніхто не телефонував.

Втім, журналісти-розслідувачі не виключають, що їх позбавлять ефіру шляхом недофінансування Суспільного телеканалу.

За словами Гнапа, олігархи, які володіють телеканалами, не хочуть співпрацювати з журналістами-розслідувачами, щоб не мати проблем із президентом, тому одразу кілька проектів розслідувань "збилися на державному телеканалі".

На початку наступного року постане питання про продовження угоди про співпрацю – і не факт, що новий керівник телеканалу захоче пролонгувати договір.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: УП
Теги: НТКУ Зураб Аласанія 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим