Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Терористи обстріляли телевежу поблизу Слов'янська

Розмір тексту:   Розділ: Інші новини Опублікував: Володимир Мула19 травня 2014 р., 11:17
Терористи обстріляли телевежу поблизу Слов'янська

Терористи у черговий раз обстріляли телевежу поблизу м. Слов'нська (Донецька обл.), де розташована ретрансляційна станція. Про це повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у своєму Facebook.

За результатами обстрілу загинув один український вояк, троє - поранені. "За оперативними даними групи "Інформаційне опір", терористи здійснили мінометний обстріл позицій українських силовиків на горі Карачун поблизу Слов'янська, де розташована телевежа. В результаті обстрілу один силовик загинув, троє поранені", - повідомив Дмитро Тимчук.

Нагадаємо, увечері 14 травня група спецназівців Управління держохорони України (УДО) провела зачистку від проросійських терористів місцевості поблизу гори Карачун в Слов'янську і взяли під контроль телевежу.

14 травня місцеві ЗМІ повідомили, що приблизно о 10 годині ранку з телевізійного ефіру Слов'янська зникли всі телеканали. У місті також не працювало цифрове телебачення Т2. Компанія ДТЕК, що належить бізнесмену Рінату Ахметову, повідомила, що телевежа знеструмлена через коротке замикання і порушення резервного живлення. ДТЕК також зазначає, що персонал телевежі та бригади Слов'янського РЕМ не можуть розпочати аварійно-відновлювальні роботи ні основного, ні резервного джерел живлення через безперервні збройні зіткнення в регіоні.

Терористи останнім часом не припиняють спроб захопити телевежу у Слов'янську і відключити мовлення українських телеканалів. У ніч на 13 травня бойовики знову обстріляли з мінометів телевежу, яка знаходиться під контролем українських антитерористичних підрозділів на околиці міста. Під час обстрілу терористи вели вогонь із житлових кварталів Слов'янська, прикриваючись таким чином мирним населенням.

12 травня, після чергового нічного обстрілу телевежі у Слов'янську в.о. міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков запевнив, що у місті забезпечується трансляція українських телеканалів.

Уночі та зранку 11 травня силовики обстріляли телевежу в Слов'янську, яка охороняється українськими військовими. Двоє військових постраждали: одиного контужено, іншого поранено осколком. У ніч на 10 травня телевежу в Слов'янську намагалися захопити.

Як повідомлялось, контроль над телевежею у Слов'янську неодноразово переходив від влади до терористів і навпаки. Станом на 3 травня телевежу контролювали українські підрозділи, російське телебачення було відключено.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телекритика
Теги: Телевежа 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим