Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

НТКУ хоче розписати мирову із "Поверхность ТВ"

Розмір тексту:   Розділ: Новини телекомпаній Опублікував: Володимир Мула31 жовтня 2013 р., 11:44
НТКУ хоче розписати мирову із "Поверхность ТВ"

Національна телекомпанія України (НТКУ) хоче укласти мирову угоду у судовому спорі з Дочірнім підприємством Науково-виробниче об'єднання "Поверхность". Про це т. в. о. генерального директора НТКУ Олександр Пантелеймонов повідомив під час засідання парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації 20 жовтня.

Як повідомлялось, 4 вересня Вищий господарський суд відправив на новий розгляд справу про виплату НТКУкомпенсації у розмірі 31,13 млн грн. за порушення майнових прав інтелектуальної власності при трансляції в ефірі каналу Перший національний програм "КВН-2008" на користь НВО "Поверхность".

Ця справа розглядається судами з 2009 року. Так, протягом 2009-2010 років суди перших двох інстанцій стягнули з НТКУ 21,42 млн грн., але Вищий господарський суд відправив справу на новий розгляд через нез'ясованість низки питань.

У 2011 році господарський суд знову ухвалив рішення про стягнення з НТКУ 21,42 млн грн. компенсації. У травні 2013 року апеляційний суд зменшив цю суму до 13,88 млн грн. - розмір компенсації було зменшено з урахуванням висновків судової економічної експертизи та експертизи об'єктів інтелектуальної власності. На початку вересня Вищий господарський суд ці рішення скасував і знову відправив справу на новий розгляд до господарського суду Києва.

Вищий господарський суд вважає, що суди попередніх інстанцій виконали не всі вказівки, які містилися у постанові ВГСУ 2010 року. Зокрема, потрібно було встановити, чи використовувала НТКУ у кожному з 23 випадків під час трансляції матеріали, що належали саме НВО "Поверхность".

На початку року власником ДП НВО "Поверхность" стало ТОВ "Кемві".

З лютого 2008 року по березень 2010 року президентом НТКУ був Василь Ілащук.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим