Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

ISTIL Group вийшла зі складу акціонерів групи компаній "Поверхность"

Розмір тексту:   Розділ: Новини супутникового телебачення Опублікував: Володимир Мула19 серпня 2010 р., 11:56
ISTIL Group вийшла зі складу акціонерів групи компаній "Поверхность"

ISTIL Group вийшла зі складу акціонерів групи компаній "Поверхность", продавши свої 55% акцій другому співвласнику та президенту групи "Поверхность" Вікторові Самойленку. Цю інформацію  підтвердив голова правління ISTIL Group Мохаммад Захур: "Ми більше не є акціонером "Поверхности". Ми просто готові побажати Віктору Самойленку знайти сили розібратися зі справами компанії, у бізнес якої ми колись вірили, і все-таки знайти нового інвестора, який йому повірить".

Нагадаємо, рік тому ISTIL оформила власність на 40% акцій "Поверхности" з опціоном на контрольний пакет. Угода, яка оцінювалася в 60 млн доларів, передбачала конвертацію раніше наданого кредиту в акціонерний капітал групи. Як і було заплановано, до квітня 2010 року ISTIL збільшила свою частку в "Поверхности" до 55%, при цьому операційний контроль і управління залишилися за Віктором Самойленком, якому належало решта 45% акцій.

За деякою інформацією, угода про вихід ISTIL Group зі складу акціонерів була підписана 9 липня. Джерела, наближені до угоди, пояснюють її тим, що "Поверхность" була збитковою: групі не вдавалося виконати заявлений бізнес-план, зокрема щодо приросту абонентської бази DTH-платформи "Поверхность+". За оцінкою видавця галузевого журналу MediaSat Олександра Глущенка, наразі кількість абонентів супутникового оператора становить близько 5 тисяч.

За даними джерел, наближених до "Поверхности", група накопичила заборгованість близько 20 млн доларів. "ISTIL Group домовилася з кредиторами "Поверхности" про реструктуризацію боргу під її гарантії, за умови, що ISTIL Group викупить 95% акцій "Поверхности" і візьме управління у свої руки", - свідчить джерело. Проте другий співвласник відмовився, тож ISTIL Group вирішила вийти зі складу акціонерів шляхом продажу своєї частки.

Зараз" Поверхность" шукає нового інвестора, що непрямо підтвердив у своєму коментарі Мохаммад Захур, побажавши Вікторові Самойленку все ж таки його знайти. Серед тих, з ким ведуться переговори, достовірні джерела  виділяють Володимира Гусинського - засновника першого російського супутникового оператора "НТВ-Плюс", що нині належить "Газпром-медіа".

Нагадаємо, 16 серпня супутникова платформа "Поверхность+" призупинила мовлення каналів свого пакету і повідомила, що у зв'язку із цим не нараховуватиме абонплату за серпень. У "Поверхности" це пояснюють технічними негараздами на супутнику Eutelsat W4. Проте, за даними достовірних джерел, компанія Eutelsat Communications вимкнула транспондери "Поверхности" через заборгованість.

Нагадаємо також, що в липні у "Поверхности" відбулися скорочення працівників. За словами Віктора Самойленка, були скорочені всього 50 осіб з 350-ти. За неофіційною інформацією, звільнено більшу частину штату.

За матеріалами: Телекритика

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Телекритика
Теги: Eutelsat Самойленко Istil 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим