Головна Новини Супутникового телебачення Телекомпаній Інші новини Блоги Досьє Українські телекомпанії Світові телекомпанії Телеведучі Супутникові оператори Аналітика Україна Світ Інтерв'ю Спорт на ТБ Кіно Мультимедіа Фото Відео Супутникове ТБ Ключі до супутникових каналів Biss Cryptoworks Nagra Seca Viaccess Videoguard Таблиця частот Amos 4°W Astra 4.8° Е Hot-Bird 13°E Eutelsat W4 36°E Hellas Sat 39°E Экспресс АМ22 53°E ABS 1 75°E Ямал 201 90°E ТелеBIZ ТелеLIVE Backstage Live Телеляпи Інше Контакти

Ганна Гомонай: "Я люблю прямий ефір через відчуття зібраності"

Розмір тексту:   Розділ: Інтерв'ю Опублікував: Володимир Мула29 листопада 2012 р., 17:25
Ганна Гомонай: "Я люблю прямий ефір через відчуття зібраності"

Добра прикмета - якщо день ропочався з ведучою "Ранку" на "Інтері" Ганною Гомонай, отже сьогодні все складеться якнайкраще. Цікаво, чи не тому екс-журналіст і нинішній депутат Андрій Шевченко вирішив нікуди не відпускати цей талісман удачі і щодня мати його при собі? Ще одне спостереження: не часто ведуча новин одночасно є й ведучою головної ранкової програми каналу. Власне, Ганна поки одна така... Про те, як їй вдається усюди встигати і тримати себе у формі, вона розповіла на прямій лінії kp.ua.

- Аню, ви працюєте і в новинах, і в "Ранку". Коли відпочиваєте?

- Насправді, я працюю як більшість нормальних людей - з понеділка по п'ятницю, а субота та неділя - вихідні. Тому особливо не перепрацьовую. Один тиждень живу, як звичайна людина, прокидаюся о 8 ранку. Іншу, коли виходжу на "Ранок", встаю о 4. І поки від цього не страждаю.

- У вас ще є мандраж перед ефіром?

- Я майже завжди хвилююся. Як без цього?! Скільки б ти не був в ефірі, а хвилювання присутнє. І, насправді, це навіть добре - це дає відчуття зібраності. І за це я люблю прямий ефір. І не люблю запис. Ніхто не хвилюється, і, у підсумку, це завжди дублів 10. І це катастрофа...

- Не можу не запитати - чи часто прямий ефір підкидав курйозні ситуації?

- За час моєї роботи їх було мільйон. Колись муха сіла на ніс прямісінько в ефірі. Якби це сталося на "Ранку" - я б якось пожартувала, але це сталося на новинах, на сюжеті про похорон Нонни Мордюкової. Я у надриві розповідаю інформацію, аж раптом ВОНА!... Але, можу з гордістю відзначити - жоден м'яз не здригнувся на моєму обличчі...

А минулого тижня двічі під час прямого ефіру випадала сережка з вуха. Це було на "Ранку".

Якось у мене впав сценарій, я його підняла, і читаю собі далі... А випускаюча група в істериці: "Аню, ти ж на нього не сіла!". Виявляється є таке марновірство... Я не знала.

- У "Ранку" ви часто берете інтерв'ю у зіркових гостей. Хто з гостей вам запам'ятався найбільше і чому?

- Це був Діма Коляденко. Зайшов у студію нормальною людиною, скромно сів на диван, поводився тихо-тихо. Але за секунду, коли увімкнулася камера, раптом змінився до невпізнання - з'явилася людина-свято. Я була вражена, як люди можуть мінятися у житті і в образі.

- Багато жінок відмовляються заради кар'єри від сімейного життя. Як ви зважилися на професійному піку піти у декрет?

- Я не вважаю, що це відмова від професії. Більш того, декрет - це потужний старт для жінки. Вона стає сильнішою і впевненішою у собі. Коли тебе вдома чекає радість, яка принесла у життя справжній сенс, усе змінюється. Коли я народила, мені було 25 років, і у мене, звичайно, як і у більшості жінок, були хвилювання. Здавалося - як я потім повернуся у професію? Але чоловік мене підтримав. Сказав: не переживай, все буде навіть краще, ніж ти думаєш. Так і сталося.

Після декрету я пішла на іншу роботу, мені запропонували працювати ведучою на каналі К1 - там був чудовий колектив. Професійному зростанню ведучих приділялася велика увага. Це стало для мене переродженням у професії. Тому не бійтеся народжувати.

Я була у декреті сім місяців. Звичайно, мало. Але на ТБ, повірте, це багато. Виправдовую себе тим, що сім місяців - це вік, коли ти, все-таки, дав дитині у перші місяці життя найважливіше.

- Чим захоплюється ваша донька? Не хоче піти стопами мами?

- Марічка займається танцями, вокалом, грає на піаніно. І не хоче працювати на ТБ. Вона каже, що це зовсім нецікаво. Коли я запитала, а що цікаво, вона відповіла, що, наприклад, бути дояркою, збирати молочко у корів. І я дуже тішуся з цього приводу. Це свідчить про те, що дитина живе у здоровому середовищі і вважає, що спілкуватися з твариною набагато цікавіше, аніж сидіти в екрані. Хоча у минулому році вона пройшла курс "Телемалятко", і це змінило її сприйняття телебачення.

Там вона була у ролі журналіста, ведучої "Погоди" і навіть програми "Ранок". До речі, це було ще до того, як "Ранок" почала вести я. Їй сподобалося, але вона сказала, що все одно не хоче бути ведучою. А хоче, наприклад, стати режисером, тому що він усіма командує. І ведучими теж.

- Йде зима - у вас є свій рецепт профілактики застуд? Вам же, напевно, робота не дозволяє хворіти?

- Я хворію і лікуюся точно так само, як і решта. Але вірю, що усі хвороби від голови. Або від серця. Якщо ви захворіли, подумайте: за чим ви сумуєте у цей момент? Найкраща профілактика - гарний настрій, позитив та світлі думки.

- Напевно, статус ведучої змушує вас завжди виглядати відповідно? Дозволяєте собі коли-небудь ходити без макіяжу?

- Перше, що мені хочеться після ефіру - це одразу все змити з обличчя! Грим дуже стомлює. Як на мене, натуральність - найбільша краса. Приходжу додому й одразу все змиваю.

Не економлю на засобах догляду: у мене багато кремів, масок, і вдома я завжди з чимось на обличчі. Але, звичайно, намагаюся чоловіка сильно не лякати. Косметолога відвідую десь раз на тиждень, іноді раз на два.

- А за вагою доводиться стежити чи природа позбавила вас цієї муки?

- Я стежу за вагою, як і більшість жінок. Але дієтами не зловживаю. А на відпочинку взагалі дозволяю собі усе - у мене такий принцип: вважаю, що відпочинок має бути відпочинком у всьому. А вже потім настають голодні київські будні - після будь-якої відпустки треба зганяти вагу.

Я завжди добре снідаю - це ключовий прийом їжі. В обід їм салати, а ввечері намагаюся нічого не їсти. І таким чином за пару тижнів позбавляюсь зайвих кілограмів.

А до спортзалу не ходжу і взагалі ненавиджу спорт з дитинства! У мене свого роду дитяча психотравма, нам у школі не пощастило з вчителем фізкультури. Відтоді я дуже важко піддаюся на усі спортивні експерименти. У мене було вже кілька абонементів, проплачені тренери, але мене вистачало на кілька місяців, і на цьому все закінчувалося.

Дуже добре пам'ятаю, коли тренер, який зі мною займався, казав: "Ну чому у вас такий трагічний вираз обличчя, ніби я над вами знущаюся?". Але для мене це так і було.

Тому, коли мені треба скинути вагу і привести тіло у тонус, я ставлю вдома диски з тренуваннями - і мої муки ніхто не бачить, окрім мене. Один з них - курс Сінді Кроуфорд. Це - класика, його багато хто знає.

Для мене тренування - інтимний процес, якому ніхто не повинен заважати. А скляні стіни у спортзалах і люди навколо на спортивні подвиги мене не надихають.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
За матеріалами: Дуся
Теги: Ганна Гомонай телеканал Інтер 
Можливості: Написати редактору Версія для друку PDF версія Відправити другу

Коментарі вимкнені

Додати коментарів (0)

Додай коментар першим